Šumar nije radio protiv DPS-a

U obrazloženju prvostepene presude, sudija specijalnog odjeljenja Višeg suda u Podgorici, kazao je da tužilac nije dao činjenični opis krivičnog djela u dovoljnoj mjeri, zbog čega je izrečena oslobađajuća presuda
186 pregleda 0 komentar(a)
Milojko Nišavić, Veselin Nišavić, Foto: Komnen Radević
Milojko Nišavić, Veselin Nišavić, Foto: Komnen Radević
Ažurirano: 28.03.2017. 09:20h

Bjelopoljac Goran Bošković oslobođen je juče optužbi da je prijetio braći Nišavić da moraju da glasaju protiv DPS-a, na oktobarskim izborima 2016.

Boškoviću je presudu izrekao sudija Dragoje Jović.

U obrazloženju prvostepene presude, sudija specijalnog odjeljenja Višeg suda u Podgorici, kazao je da tužilac nije dao činjenični opis krivičnog djela u dovoljnoj mjeri, zbog čega je izrečena oslobađajuća presuda.

Prema optužnom predlogu osnovnog tužioca iz Podgorice Nikole Boričića Bošković je, kao šumar , početkom oktobra 2016, u mjestu Žari kod Mojkovca, na protivpravan način uticao na drugoga da na izborima glasa protiv određene liste.

Okrivljeni je od Milojka Nišavića tražio da na izborima ne glasa izbornu listu DPS.

Tužilac koji je na radu u Specijalnom državnom tužilaštvu, tereti Boškovića da je od Nišavića tražio da on i njegova porodica glasaju protiv DPS-a.

Optužen je da je Nišaviću tada rekao da će, ako ne budu to učinili, protiv njega podnijeti prijavu za bespravnu sječu šume, iako je nije izvršio, a da će, ukoliko ne glasaju za partiju Mila Đukanovića, moći da siječeš koliko mu je potrebno, kao što to rade oni koji glasaju protiv DPS-a, na rejonu na kojem ja on i da mu neće pisati prijavu.

U optužnom predlogu navodi se da je Bošković izvršio krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

“To je čista laž i izmišljotina. Nemam nikave veze sa krivicom. Već pet godina sam lugar - šumar na tom rejonu gdje oni sijeku šume. Htjeli su da me podmite, pokušavali. Rekli su mi da su do sada 'kupili' svakog lugara. Odgovorio sam da možemo samo službeno da razgovaramo, bez bilo kakve intimizacije. Prije više od dvije godine zatekao sam ih u nelegalnoj sječi šume”, tvrdioje Bošković.

U odbrani je kazao da im je ranije pisao prijavu, a da je u avgustu 2016. našao posječenu šumu i da su tragovi vodili do kuće braće Nišavić. Tvrdi da su braća Milojko i Veselin Nišavić fizički nasrnuli na njega i rekli mu da će mu izvaditi oči, prebiti noge i ruke.

Bonus video: