Božu Vujisiću 11 godina zatvora zbog ubistva Miloševića i ranjavanja Vlahovića

Obrazlažući presudu, sudija Novović je kazao da je Vujisić postupao s umišljajem
567 pregleda 20 komentar(a)
Božo Vujisić, Foto: Luka Zeković
Božo Vujisić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.03.2017. 08:49h

Božo Vujisić, osuđen je na jedinstvenu kaznu od 11 godina i dva mjeseca zatvora zbog ubistva rođaka Igora Miloševića i ranjavanja kik-boksera Mirka Vlahovića 2014. godine.

Njemu je juče u podgoričkom Višem sudu prvostepenu presudu izreklo vijeće sudije Vladimira Novovića.

Vujisiću se sudilo zbog teškog ubistva u pokušaju iz člana 144 u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Obrazlažući presudu, sudija Novović je kazao da je Vujisić postupao s umišljajem:

“Sud je odbranu okrivljenog, da on nije povukao obarač na pištolju, odbacio kao sračunatu na izbjegavanje krivice”.

Novović je dodao da je Vujisić ispalio hitac koji je pogodio Vlahovića, prošao kroz lijevi i desni obraz i pogodio Miloševića u grudni koš, od čega je i preminuo.

Prema navodima optužnice, Vujisić je 23. novembra 2014. godine umišljajno pokušao da ubije više osoba, nakon sukoba sa radnikom obezbjeđenja Mirkom Vlahovićem i konobarom.

Piše da je svađa nastala zbog izbjegavanja da plati račun:

“U lokal se vratio naoružan pištoljem. Tada je Vujisić uputio prijetnju konobaru i Vlahoviću 'Ubiću te, ti ćeš meni da naplaćuješ račun', a zatim se ponovo sukobio sa konobarom P. D. i Vlahovićem koji su pokušali da mu uzmu pištolj... Tada ga je Vlahović uhvatio za desnu ruku u kojoj je držao pištolj i gurnuo na šank, da bi mu oduzeo pištolj iz ruke, udarivši ga dva puta lijevom rukom u predjelu glave. U tom momentu im je prišao Igor Milošević, pokušavajući da ga odvoji od okrivljenog, što je Vujisić iskoristio i ispalio metak u pravcu glave Vlahovića i pogodio ga u predjelu gornje vilice, a Miloševića u grudni koš, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu od koje je nastupila smrt”, navodi se u optužnici.