Đokaj: Firma "Golden Gate" se ne bavi švercom, nisam privođen u policiju

Skladišta u kojima su pronađene cigarete bez akciznih markica, nijesu vlasništvo firme “Golden Gate”, već druge firme, koju sam davno osnovao, a izdata su trećem licu. Moja supruga i ja nemamo nikakve veze sa izdavanjem tih skladišta
403 pregleda 24 komentar(a)
Šverc cigareta, Foto: Filip Roganović
Šverc cigareta, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.03.2017. 15:00h

Obavještavam Vas i javnost, koju čini i ogroman broj naših cijenjenih kupaca, da se firma “Golden Gate” ne bavi, niti se ikada bavila bilo kakvim švercom, a kamoli cigaretama, sa kojima i ne trgujemo, već je naš posao mnogo ozbiljniji od toga.

Skladišta u kojima su pronađene cigarete bez akciznih markica, nijesu vlasništvo firme “Golden Gate”, već druge firme, koju sam davno osnovao, a izdata su trećem licu. Moja supruga i ja nemamo nikakve veze sa izdavanjem tih skladišta.

Objavljivanjem u više navrata da je riječ o skladištima firme “Golden Gate” direktno ili indirektno bez mnogo razmišljanja, nanijeli ste ogromnu štetu ugledu firme “Golden Gate”. Pri tome ste jasno naveli ime vlasnika firme, pa je pravo čudo da ga prethodno nijeste konsultovali.

Ja nisam privođen u policiju kako ste naveli, niti sam za nešto osumnjičen. već sam dao izjavu u svojstvu građanina i odgovorio na sva njihova pitanja.

“Golden Gate” se bavi ozbiljnim poslom, tako da moji saradnici i ja nemamo mnogo vremena za druge “aktivnosti” koje ste tako smjelo naveli, bez prethodne i osnovne provjere.

Osim trgovine, koja je opšte poznata u Crnu Gori, naša firma je izvoznik drvenih paleta u značajnom obimu. Primjera radi, prekjuče sam sa saradnicima imao mnogo ranije zakazan sastanak u Zavodu za zapošljavanje Podgorica povodom novog programa, za koji je u toku montiranje opreme, i u kojem ćemo zaposliti 80 novih radnika, a u bližoj buducnosti još 80. Riječ je o proizvodnji koja nije do sada rađena ni u Crnoj Gori ni u regionu - preradi ogrevnog drveta i izradi elemenata za namještaj, izradi paleta, te izradi peleta od otpada nastalog preradom, a sve je namijenjeno izvozu.

Pjetr Pero Đokaj

***

Informacije objavljene na portalu 23. marta uveče, novinari su dobili od prisutnih na licu mjesta, tokom pretresa skladišta. “Vijesti” se izvinjavaju čitaocima i firmi Golden Gate zbog pogrešne informacije o vlasniku skladišta, te g. Đokaju zbog pogrešne informacije da je “privođen”.

Bonus video: