Begović najbolja, Bulatović treća u slalomu

333 pregleda 0 komentar(a)
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 26.03.2017. 12:35h

Skijašica iz Hrvatske Dora Begović ponovila je uspjeh od subote pobijedivši i u današnjoj slalomskoj trci “Montenegro FIS cup 2017“ koji se održava na Savinom kuku. Srebrnom medaljom ponovo se okitila Milica Kovačević iz Srbije a Kolašinki Ivani Bulatović pripalo je treće mjesto.

Pobjednik u muškoj konkurenciji danas je bio Aleksandru Barbu iz Rumunije, isped Emira Lokmića iz Bosne i Hercegovine i Martona Keresija iz Mađarske.

Ostali naši reprezentativci, Nadežda i Bojana Milošević, Milena Radojičić, Eldar Salihović i Bojan Kosić diskvalifikovani su i ostali bez plasmana i FIS bodova.

Najuspješniji akter takmičenja na Savinom kuku, Dora Begović, trke je ocijenila dobro organizovanim a staze dobro pripremljenim. Kaže da je prvi put na Durmitoru koji raspolaže zahtjevnim stazama, što joj odgovara pa će nastojati da i narednih godina učestvuje na trkama koje se ovdje budu orgnizovale.

Naša Ivana Bulatović kaže da je zadovoljna današnjim nastupom i ruezultatom.

"Nadam se da sam danas opravdala kvalitet. Ovim sam povezala pet ovosezonskih rezultata potrebnih za učešće na narednim Olimpijskim igrama. Prezadovoljna sam organizacijom trke i kalitetom staze koja je na nivou onih koje se organizuju u zapadnoj Evropi", kaže Bulatović.

Direktor alpske reprezendacije Crnogorskog skijaškog saveza Rajko Kosić podsjeća da se naša selekcija u međunarodna takmičenja uključila prije pet godina sa dva takmičara.

"Sada je u raznim starosnim kategorijama uključeno 40 muškaraca i 20 dama. To nas raduje a na ovakvim trkama naši takmičari mogu napraviti bolje rezultate od onih koja se organizuju u zapadnoj Evropi, gdje je konkurencija mnogo jača a nas sljeduju viši startni brojevi i teži uslovi za vožnju. Ipak smo mi mediteranska država i nije ni malo lako boriti se protiv skijaša iz zemalja gdje je skijanje nacionalni sport i gdje se ulaže višestruko više nego kod nas. Na samom kraju takmičarskog kalendara moram biti zadovoljan sa 16 osvojenih medalja na FIS trkama i budućnošću našeg skijanja koju vidimo u potencijalu Eldara Salihovića, Bojane Milošević i Jelene Vujičić koja od naredne godine stiče pravo da učestvuje na FIS takmičenjima, kazao je Kosić.

Na „Montenegro FIS cup 2017“ ovog vikenda na Savninom kuku, učestvovala su 62 takmičara sa Tajlanda, iz Argentine, Bolivije i Libana potom Švajcarske, Poljske, Ukrajine, Rumunije, Italije, Češke i Mađarske, država regiona i domaćih takmičara.

Bonus video: