Vukotić neće više da je srpski državljanin

Kotoranin od rođenja ima i crnogorsko državljanstvo, a srpskog se odriče kako ne bi izgubio status državljanina CG...
182 pregleda 13 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Ažurirano: 24.03.2017. 06:25h

Navodni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić još 2015. godine tražio je ispis iz srpskog državljanstva, koje ima godinama.

Kotoranin od rođenja ima i crnogorsko državljanstvo, a prema saznanjima “Vijesti” - srpskog se odriče kako ne bi izgubio status državljanina Crne Gore.

Njegov pravni zastupnik, advokat Branko Anđelić kazao je juče da je 16. juna 2015. podnio zahtijev za Vukotićev otpust iz srpskog državljanstva.

“Još 16. juna 2015. godine, preko mene kao njegovog punomoćnika, podnio je zahtjev za otpust iz srpskog državljanstva i 2. februara 2017. godine podnio sam urgenciju kako bi se što prije otpustio”, rekao je Anđelić.

Pojedini mediji juče su objavili da je Vukotić tražio državljanstvo Srbije, kako bi izbjegao eventualno izdržavanje kazne u Crnoj Gori ukoliko bude osuđen u postupku koji se protiv njega vodi zbog pucnjave u diskoteci Madam coco.

Vukotića, njegovog brata Igora i Kotoranina Igora Dedovića policija označava šefovima škaljarskog kriminalnog klana.

Oni su to demantovali.

Jovan Vukotić je 20. decembra rekao “Vijestima” da je policija puna kriminalaca sa značkama, koji su na platnom spisku mafijaških šefova.

Tada je saopštio i imena nekoliko policijskih funkcionera, inspektora i bivših agenata tajne službe za koje tvrdi da uzimaju desetine hiljada eura mjesečno od kriminalaca.

“Vijesti” su objavile dio njegovih tvrdnji, ali ne i imena koja je pomenuo.

Specijalno tužilaštvo potom je formiralo predmet i otvorilo istragu o Vukotićevim navodima. Ta istraga označena je tajnom.

Vukotić se oglasio nakon što je njegov prijatelj i tjelohranitelj Marko Martinović teško povrijeđen u eksploziji bombe postavljene na automobilu. Njegov brat Igor Vukotić spremao se da uđe u to vozilo, ali nije povrijeđen.

Tada je konstatovao da je sistem nemoćan, jer u redovima broji desetine korumpiranih visokopozicioniranih policajaca kriminalaca.

“Oni pomažu sav taj kriminal, spletkare, kriju ubice...”

Nakon što je novinarki saopštio imena navodno “prljavih” policajaca, rekao je: “To su provjereni igrači, duboko upleteni u te aktivnosti. Za njih se godinama zapravo zna ko su, ali ih ta prepoznatljivost ne tjera sa funkcija...”

Policija je nakon toga saopštila da će provjeriti teške i ničim potkrijepljene optužbe bezbjednosno interesantne osobe, sa međunarodne potjernice.

Bonus video: