Jubilej, 70 godina muzičke škole "Vasa Pavić": Tražilo se mjesto više na koncertu

Orkestar škole, pod dirigentskom palicom Irene Vuković, zajedno sa solistom Simom Šiševićem, maturantom Srednje muzičke škole u klasi Anke Asanović, izveli su dva djela V.A. Mocarta - Serenadu za gudače (Mala noćna muzika) i Koncert za klavir i orkestar, kao i “Uspavanku” za gudački orkestar od Džordža Geršvina
314 pregleda 1 komentar(a)
Koncert, Simo Šišević, Muzička škola Vasa Pavić, Foto: Privatna arhiva
Koncert, Simo Šišević, Muzička škola Vasa Pavić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.03.2017. 11:55h

Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” iz Podgorice, povodom obilježavanja 70 godina postojanja u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” priredila je koncert vokalno-instrumentalne muzike.

Da se na koncertu bez razloga nije tražilo mjesto više pokazali su orkestar škole i pijanista Simo Šišević, kao i hor sa solistima i instrumentalnim ansamblom.

Orkestar škole, pod dirigentskom palicom Irene Vuković, zajedno sa solistom Simom Šiševićem, maturantom Srednje muzičke škole u klasi Anke Asanović, izveli su dva djela V.A. Mocarta - Serenadu za gudače (Mala noćna muzika) i Koncert za klavir i orkestar, kao i “Uspavanku” za gudački orkestar od Džordža Geršvina.

Vokalno instrumentalni ansambl, kojim diriguje Zoja Đurović, i solisti Marina Cuca Franović i Zorana Latković (soprani), nastupio je u drugom dijelu koncerta. Izveli su djelo savremenog argentinskog kompozitora Arijela Ramireza “Missa Criolla”.

Instrumentalni ansambl čine nastavnici Bojana Brajović, Borjan Radović, Nikola Pejović, Marko Prentić (gitare), Dijana Orlandić (flauta), Enes Tahirović (klavir) dok su na udaraljkama kao gosti nastupitli Miloš Mićunović, Ivan Ivanović, Martin Đorđević i Stefan Pavićević.

Bonus video: