Vremepolov: Za ulaganja prvo mora da se stvori povjerenje

Gvozdenović se nada će “sa njemačkim partnerima biti ostvarena saradnja u energetici, saobraćaju i vezama”, te da će realizacijom projekta “Hermes” njemačka Vlada dati garancije za ulaganje u CG
1 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.03.2017. 09:47h

“Strateško opredjeljenje Vlade CG je revitalizacija sveukupnih odnosa sa SR Njemačkom, nekad vodećim spoljnotgovinskim partnerom, vraćanje dobrih odnosa i stvaranje uslova za dugoročnu saradnju. Posljednjih mjeseci uspostavili smo intenzivne kontakte sa njemačkim ministarstvima privrede, rekonstrukcije i ekonomskih odnosa, što će doprinijeti poboljšanju ekonomske, socijalne i ekološke situacije”, kazao je potpredsjednik Vlade Branimir Gvozdenović tokom susreta privrednika CG i Njemačke.

On se nada će “sa njemačkim partnerima biti ostvarena saradnja u energetici, saobraćaju i vezama”, te da će realizacijom projekta “Hermes” njemačka Vlada dati garancije za ulaganje u CG.

Šefica njemačke delegacije Sonja Bauer je kazala da “Hermes” osigurati strana ulaganja od političkog rizika. “Posljednji korak u našoj saradnji sa CG biće investiranje. U međuvremenu je potrebno da se stvori povjerenje između preduzeća i isprobaju jednostavne forme koperacije. Tek nakon toga počeće investiciona aktivnost. S obzirom da su u delegaciji predstavnici malih i srednjih preduzeća, investicije će se uglavnom svoditi na taj sektor”, kazala je Bauer uz napomenu da iako je CG mala zemlja, njemačka preduzeća su izuzetno zainteresovana da u nju ulažu.

Bonus video: