Kadirov nekom muftiji dao pare da Bošnjačka stranka formira koaliciju sa opozicijom

Predstavnik DF-a Milan Knežević i funkcioner Bošnjačke stranke Orhan Šahmanović krajem januara bili su u zvaničnoj posjeti Kadirovu
55 pregleda 36 komentar(a)
Ramzan Kadirov, Foto: Beta-AP
Ramzan Kadirov, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 23.03.2017. 07:24h

Saša Sinđelić je ispričao da mu je Eduard Šišmakov na posljednjem satanku, pet dana nakon oktobarskih izbora, rekao da će Bošnjačka stranka ući u koaliciju sa opozicijom. On je to kazao na višesatnom saslušanju u Specijalnom tužilaštvu.

“Na tom posljednjem sastanku Edi je čak rekao da je u Crnoj Gori sve završeno i da su preko Kadirova date pare nekom muftiji iz Crne Gore, a sve kako bi Bošnjačka stranka formirala koaliciju sa opozicijom. To formiranje koalicije trebalo je da se dogodi 9. novembra”.

Objasnio je da su se tada sreli na Kalemegdanu i da je Rus tražio od njega da nađe pet ili šest osoba da odu u Crnu Goru.

“Kada sam ga pitao da mi objasni zbog čega, on mi je objasnio da će tih dana biti protesti u Crnoj Gori i da ovi ljudi koje ja pronađem trebaju na tim protestima da gađaju demonstrante iz DF-a, a sve to kako bi se stvorio privid da ih neko napada”.

Tada mu je i tražio da vrati “mali crni telefon” koji mu je ranije dao, a za koji Sinđelić sumnja da je služio kako bi Rus mogao da ga prati.

Pred tužiocem je tvrdio da je tog dana i prijavio policiji plan Rusa i DF-a, jer se plašio da će ga Šišmakov ubiti kako bi prikrio svoju umiješanost u pokušaj terorizma u Crnoj Gori.

"Upravo iz tog razloga, ja sam po dolasku kući pokupio sve stvari koje su ostale kod mene i novac i otišao u policiju gdje sam ispričao sve što znam i gdje sam predao stvari”.

Predstavnik DF-a Milan Knežević i funkcioner Bošnjačke stranke Orhan Šahmanović krajem januara bili su u zvaničnoj posjeti Kadirovu.

Bonus video: