Solovejčik: Crnogorski džudo je u usponu

Predsjednik Evropske džudo unije (EJU) Sergej Solovejčik i njen potpredsjednik Mihal Vahun, završili su danas dvodnevnu posjetu Džudo savezu Crne Gore
52 komentar(a)
Solovejčik, Foto: DžSCG
Solovejčik, Foto: DžSCG
Ažurirano: 22.03.2017. 17:31h

Predsjednik Evropske džudo unije (EJU) Sergej Solovejčik i njen potpredsjednik Mihal Vahun, završili su danas dvodnevnu posjetu Džudo savezu Crne Gore.

Najviši zvaničnik EJU posjeto je reprezentativni trening centar u Nikšiću i od nacionalnog trenera Georgia Petrova upoznao se sa načinima rada i potencijalu crnogorskih takmičara, dok je potpredsjednik Vahun obišao objekte u Podgorici u kojima će se u novembru ove godine održati Evropsko prvenstvo za seniore do 23 godine.

"Nakon obilaska SC "Morača" i hotela u kojima je planiran smještaj i akreditovanje ekipa, potpredsejdnik EJU Vahun, zadužen za sportska pitanja u Evropskoj džudo uniji, izrazio je zadovoljstvo do sada urađenim na organizaciji ovog prestižnog takmičenja. Danas su zvaničnike EJU i Džudo saveza Crne Gore primili Ministar sporta Nikola Janović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, kao i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović. Svi oni su izrazili spremnost da pomogu razvoj džudo sporta u Crnoj Gori kao i organizaciju Evropskog prvenstva U23 u Podgorici", saopštili su iz Džudo saveza Crne Gore.

"Predstavnici naših najviših sporttskih institucija su goste iz EJU upoznali sa činjenicom da prepoznaju džudo sport kao jedan od najistaknutijih sportova u olimpijskoj porodici, a velike komplimente su iznijeli i na račun rada predsjednika Dragomira Bečanovića i njegovih saradnika".

"I čelnici EJU Solovejčik i Vahun, su u razgovorima konstatovali da Džudo savez Crne Gore na čelu sa predsjednikom Dragomirom Bečanovićem radi sjajan posao te da su sve predpostavke da će organizacija Evropskog Prvenstva U23 u Podgorici biti na visokom nivou. Predsjednik Evropske džudo unije je rekao da Crna Gora ima veoma talentovanu generaciju koja, uz odličnog nacionalnog trenera, Petrova, ima odličnu priliku da u budućnosti napravi značajan rezultata na Olimpijskim igrama a da je dobar rezultat crnogorskih takmičara na EŠ U23 u novembru prva stepenica ka tome".

Iz DžSCG su se zahvalili gradonačelniku Podgorice na predusretljivosti.

"Gradonačelnik Slavoljub Stijepović je izrazio nadu da će Crna Gora dobiti priliku da organizuje neko još značajnije takmičenje u džudou i obećao je da će glavni grad biti dobar domaćin", zaključuje s eu saopštenu DžSCG.

Bonus video: