Poslanica Branka Bošnjak u akciji “Dnevnice” za pomoć dječijem pjesniku Beću Došljaku

Branka je odlučnošću kakvu samo žene mogu imati riješila da, sa ekipom Dnevnice, prekine Bećovu materijalnu agoniju. Bez obzira da li se našla u mesnoj prerađivačkoj industriji, na benzinskoj pumpi i kuhinji restorana, Branka je uspjela da odradi zadato!
105 pregleda 2 komentar(a)
Branka Bošnjak - Dnevnica, Foto: Fabrika ideja
Branka Bošnjak - Dnevnica, Foto: Fabrika ideja
Ažurirano: 22.03.2017. 11:29h

U 21. epizodi emisije Dnevnica, u ulozi glavnog Aktera, gledaćete poslanicu crnogorskog parlamenta dr Branku Bošnjak. “Dnevnica” koju je tog dana zarađivala, namijenjena je dječijem pjesniku Slobodanu Beću Došljaku.

Bećo već nekolike decenije živi na Zabjelu, u tridesetak kvadrata stambenog prostora. Iako nastavnik fizičkog vaspitanja penziju nije uspio zaraditi radeći u školi. Honorarni, kratkoročni poslovi u prosveti nijesu bili ni blizu dovoljni da mu u trećem životnom dobu obezbijede prosječna primanja. Njegovi su prihodi sveli se na oko 60 eura socijalne pomoći. To je razlog zbog kog je poslednje četiri godine živio bez struje. Čak i u tim uslovima ovaj blagorodni čovjek, legenda Zabjela i plaža na Morači, nije prekinuo svoje pjesničko stvaralaštvo. Iz njegovog pera, čak i pod plamenom svijeće, izašlo je 109 zbirki pjesama za djecu.

Branka je odlučnošću kakvu samo žene mogu imati riješila da, sa ekipom Dnevnice, prekine Bećovu materijalnu agoniju. Bez obzira da li se našla u mesnoj prerađivačkoj industriji, na benzinskoj pumpi i kuhinji restorana, Branka je uspjela da odradi zadato! Književno veče upriličeno u Bećovu čast dalo je posebne rezultate.

“Zadovoljstvo zbog uspješno završene misije je bilo nemjerljivo veće od napora da se ona ostvari” kazali su nam iz Fabrike ideja, agencije koja proizvodi emisiju. “Ponosni, sa svim sponzorima emisije, na čelu sa IDEA marketima, i Brankom koja je dala ogoman doprinos, u dom Beća Došljaka to veče smo ponovo “donijeli” struju” kroz osmjeh su rekli “Dnevničari”.

Emisiju koja je Beću omogućila da “opet pliva uz Moraču” gledajte na televiziji Vijesti, večeras u 20 sati.

Bonus video: