Đukanović: Katnić mi postavljao pitanja koja nemaju nikakve veze sa slučajem

"Očigledno da tužilaštvo želi da se bavi ovim takozvanim državnim udarom dok zanemaruje i "Limenku" i kamp na Zlatici i milionske prevare koje se dešavaju u Crnoj Gori", kazao je Đukanović
32 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Milutin Đukanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 21.03.2017. 19:01h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović danas je tri sata odgovarao na pitanja specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.

Đukanović je saslušan u svojstvu svjedoka u slučaju javnosti poznatom kao "državni udar", a zbog kog se istraga vodi između ostalih i protiv lidera DF-a Milana Kneževića i Andrije Mandića i Mandićevog vozača Mihaila Čađenovića.

Đukanović je novinarima rekao da ne zna zbog čega se baš on našao kao svjedok. Kaže i da mu je Katnić postavljao pitanja koja po njegovoj ocjeni nemaju nikakve veze sa ovim slučajem.

"Saopštio sam da Mihailo Čađenović radi isključivo po uputstvima koje dobije od Andrije Mandića ili mene, a ostala pitanja mi potpuno nisu jasna, kakve to veze ima sa ovim djelom. Očigledno da tužilaštvo želi da se bavi ovim takozvanim državnim udarom dok zanemaruje i "Limenku" i kamp na Zlatici i milionske prevare koje se dešavaju u Crnoj Gori", kazao je Đukanović.

Novinare je zanimalo što su tačno bila Katnićeva pitanja.

"Pitanja su bila kako funkcionišemo oko službenog automobila, ko daje odobrenje da se vozi i tako. Nešto je pitano iz finansija", kazao je Đukanović.

Na spisku osumnjičenih za planiranje terorističkog napada u noći parlamentarnih izbora nalazi se 25 osoba, a iz Specijalnog tužilaštva su najavili da će optužnica biti podignuta najkasnije do 16. aprila.

Bonus video: