Janković: Sva Vučićeva agresija se u jednom trenutku sručila na Natašu Jeremić

"Građani Srbije ni po čemu nisu osuđeni na ovu vrstu torture koja se nad nama sprovodi. Žene u Srbiji ne smiju da trpe nasilje, ne smiju da budu vreće za udaranje bilo koga iz političkih i bilo kojih drugih razloga. Zaštitićemo i žene i građane Srbije od te vrste nasilja", rekao je Janković
61 pregleda 1 komentar(a)
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 21.03.2017. 18:26h

Kandidat za predsjednika Srbije Saša Janković ocijenio je danas da je potrebno vratiti smisao institucijama u Srbiji jer su građani "stalno na meti teških riječi i prijetnji".

"Stalno nam se sugeriše da samo što nas nisu napali s lijeva, s desna, odozgo, odozdo. To je način vlasti koja potcjenjuje inteligenciju građana, koja vrijeđa naš razum. Vratićemo osmjeh na lica građana, vratićemo smisao institucijama", kazao je Janković u razgovoru sa građanima Jagodine.

Komentarišući verbalni napad funkcionera SNS Milenka Jovanova na suprugu predsjedničkog kandidata Vuka Jeremića Natašu Jeremić, Janković je ocijenio "da se sva agresija, koju vladajuća stranka i Aleksandar Vučić ispoljavaju svakodnevno prema svim građanima Srbije, posebno kada su žene u pitanju, u jednom trenutku sručila na Natašu Jeremić".

"Građani Srbije ni po čemu nisu osuđeni na ovu vrstu torture koja se nad nama sprovodi. Žene u Srbiji ne smiju da trpe nasilje, ne smiju da budu vreće za udaranje bilo koga iz političkih i bilo kojih drugih razloga. Zaštitićemo i žene i građane Srbije od te vrste nasilja", rekao je Janković.

On je dodao da će kao predsjednik države insistirati na tome da institucije sprovode svoja ovlašćenja.

"Insistiraću na tome da odgovaraju za to koliko efikasno štite građane od nasilja, a ne da se samo saopštenjima nadmećemo ko će ga više osuditi, a suštinski ostaje sve na starom. Vratićemo bezbjednost i sigurnost građana Srbije. Ovo što se danas dešava je najružnije lice Srbije koje Srbija ne zaslužuje", ocijenio je Janković.

U prisustvu bivšeg selektora košarkaške reprezentacije Srbije Dušana Ivkovića i prof. Srbijanke Turajlić, Janković je danas posetio i Muzej naivne i marginalne umjetnosti u Jagodini.

Bonus video: