Na Debelom brijegu otriveno 26 kg marihuane, na prelazu Sukobin-Murićani 10 kg skanka

98 pregleda 1 komentar(a)
droga, Debeli brije, Foto: Uprava carina
droga, Debeli brije, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 21.03.2017. 16:36h

Policajci i carinici otkrili su na graničnom prelazu Debeli brijeg oko 26 kilograma marihuane, a uhapšen je Podgoričanin Đ.S. (48). Na graničnom prelazu Sukobin-Murićani otkriveno je oko 10 kilograma skanka. Tom prilikom uhapšen je A.B. (27), albanski državljanjin.

"Carinski službenici Carinske ispostave Debeli brijeg i policijski službenici OGB Herceg Novi zajedno su danas, 21.03.2017. godine u jutarnjim časovima, obavljajući redovne granične provjere i kontrole, izvršili pregled pmv marke ,,Peugot 308“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao Đ.S. Prilikom pregleda lica i pmv carinski i policijski službenici su u podu vozila pronašli i zaplijenili 25 pvc pakovanja sadržine oko 26 kilograma biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Kriminalistička obrada koju su sproveli policijski službenici, upućuje na sumnju da je marihuana bila namijenjena tranzitu preko naše države radi daljeg krijumčarenja ka zemljama Zapadne Evrope", anvodi se u saopštenju Uprave policije.

Uhapšenog, drogu i vozilo preuzeli su službenici Odsjeka za borbu protiv droge.

"Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Đ.S. je lišen slobode i on će biti predat tom tužiocu na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Takođe, službenici Uprave carina – Carinske ispostave Sukobin i Uprave policije MUP-a – OGB Ulcinj su, na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin-Murićani, obavljajući redovne provjere i kontrole, izvršili pregled pmv marke ,,VW Golf 4“ albanskih registarskih oznaka, i tom prilikom u bankinama pmv otkrili i zaplijenili 12 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine oko 10 kilograma", dodaju iz policije.

Shodno Protokolu o radu na ZGP Sukobin – Murićani A.B, vozilo i drogu su preuzeli službenici Republike Albanije.

Bonus video: