UBICE MOG OCA: Slavko Labović - Crnogorac u ulozi mafijaša

“Radnja je veoma relevantna za aktuelno stanje u našoj državi i upravo zbog toga je dobro da se to prikaže i objelodani. Ne kao reklama za taj "fenomen", već kao opomena i upozorenje protiv njega”
520 pregleda 5 komentar(a)
Slavko Labović, Foto: YouTube
Slavko Labović, Foto: YouTube
Ažurirano: 21.03.2017. 09:14h

Kršni Crnogorac sa danskim pasošem proslavio se u filmu "U Kini jedu pse", u kome se specijalizovao za uloge opasnih tipova. Slavka Labovića sada gledamo kao mafijaša u seriji "Ubice mog oca". Zahvaljujući poslu izbacivača iz najvećih diskoteka po Kopenhagenu, stigao je na prvi kasting, a od tada je sve već poznato. Slavku Laboviću korpulentna građa ne dozvoljava previše dvoumljenja kada su uloge u pitanju, ali njemu nije dosadilo da igra mafijaše i grube tipove, naprotiv, uživa u tome. Na pitanja "Blica" odgovarao je:

Serija "Ubice mog oca" prati najviše svjetske standarde i posjeduje sve relevantne "ingrediense" pa može da zadovolji, oduševi i zaintrigira čak i "okorele" i "razmažene" gledaoce i pratioce i domaćih i stranih TV serija. Kratko rečeno - svjetska a naša - kaže Slavko i dodaje da je nekoliko danskih krimi TV serija već prikazano i kod nas i da je siguran da naši gledaoci prepoznaju određene sličnosti u stilu.

- Baš zato mislim da je dobra ideja da mi, preko mene ili sami, Dancima i Skandinavcima ponudimo da emituju "Ubice mog oca" - predlaže Slavko, a na pitanje da li radnja serije ima sličnosti sa aktuelnim stanjem u zemlji, kaže:

- Da. Radnja je veoma relevantna za aktuelno stanje u našoj državi i upravo zbog toga je dobro da se to prikaže i objelodani. Ne kao reklama za taj "fenomen", već kao opomena i upozorenje protiv njega. Mislim i da će sigurno imati određeni efekat. Serija je dobro napisana i osmišljena, iza nje stoji jedna jako dobra, ozbiljna i profesionalna produkcija - kaže Slavko.

A ovako priča o saradnji sa srpskim glumcima:

- Imao sam čast da glumim sa Žikom Todorovićem i Vukom Kostićem u "Apsolutnih sto", sa Nikolom Rakočevićem u "The Travelator", sa Draganom Bjelogrlićem u seriji "Folk"... Ipak, najveća mi je želja da upoznam i da eventualno radim sa Emirom Kusturicom jer prema njemu gajim veliko poštovanje - kaže Slavko i dodaje za “Blic” da su mu na setu serije "Ubice mog oca" najviše pomoglo dvoje glumaca.

- Sa Vukom Kostićem se dobro znam, još od kada smo radili "Apsolutnih sto". On je moj prijatelj i puno mi je značilo njegovo savjetovanje. Pomogao mi je da uvježbam replike. Sa Mirom Karanović sam imao dobru saradnju. Imala je par sugestija, manje korekcije scenarija i tu je pokazala svoje veliko glumačko iskustvo i znanje - kaže Slavko. A da li mu je dosadilo da igra grubijane?

- Naravno da nije! Uvjeren sam da još posjedujem puno energije i potencijala za puno žestokih i upečatljivih scena i uloga. Što ne znači da nemam kapacitet i želju za drugačijim ulogama - objašnjava Slavko, koji se u Danskoj, u kojoj živi od pete godine, danas bavi raznim poslovima.

- Pored reklamiranja nekih proizvoda, sarađujem s poljskom firmom koja dovodi radnike iz Poljske u Dansku. A u jednoj opštini Kopenhagena radim kao osoba od povjerenja u njihovom Centru za socijalni rad.

Na pitanje da li su šarene košulje koje nosi njegove omiljene, Slavko za “Blic” otkriva:

- Sad ste me nasmijali. Apsolutno ne! Nemam za tako nešto ni hrabrosti ni mašte, a kamoli ukusa. One su rođendanski pokloni, pa im ne gledam u šare! Ipak, dugujem vam objašnjenje: reditelj i kostimograf su mi rekli da bi oni željeli da se u seriji oblačim "u stilu Ratka Butorovića". Za tog gospodina nikada nisam čuo i kada sam ga guglao, doživeo sam blagi šok. Jer nisam mogao da zamislim nešto što može biti u većoj suprotnosti od mog i njegovog stila oblačenja.

Bonus video: