Herceg Novi: Policija zatekla tri maloljetnika u kockanju

“U skladu sa Zakonom o postupanju prema maloljetnicima, maloljetna lica su istoga dana po pozivu pristupila u prostorije CB Herceg Novi, u prisustvu roditelja, radi davanja obavještenja u svojstvu građanina na zapisnik na okolnosti kockanja “, kaže se u saopštenju
2 komentar(a)
Kockanje, Foto: Shutterstock
Kockanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.03.2017. 14:58h

Službenici hercegnovske policije su, sprovodeći akciju „Mladost“, u ugostiteljskim objektima u tom gradu zatekli troje maloljetnika u kockanju.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Centra bezbjednosti (CB) Herceg Novi su akciju sproveli shodno operativnim saznanjima da se maloljetnicima u jednom broju objekata dozvoljava konzumiranje alkohola i kockanje.

U ugostiteljskom objektu (UO) „Amadeus“, službenici policije zatekli su dva maloljetnika, stara 16 godina, u kockanju na poker aparatima.

“U skladu sa Zakonom o postupanju prema maloljetnicima, maloljetna lica su istoga dana po pozivu pristupila u prostorije CB Herceg Novi, u prisustvu roditelja, radi davanja obavještenja u svojstvu građanina na zapisnik na okolnosti kockanja “, kaže se u saopštenju.

Službenici CB Herceg Novi su i u objektu kasina „Saturnus“ zatekli jednog maloljetnika, starosti 17 godina, u kockanju na aparatu za rulet.

“S obzirom da roditelji maloljetnog lica nijesu bili u Crnoj Gori, obavještenje u svojstvu građanina na zapisnik od maloljetnika prikupljeno je u prisustvu psihologa Centra za socijalni rad, o čemu su roditelji prethodno upoznati i za što su dali saglasnost”, navodi se u saopštenju.

Kako su pojasnili iz policije, spisi predmeta u vezi postupanja policijskih službenika CB Herceg Novi u ta događaja biće proslijeđeni Upravi za inspekcijske poslove – Odsjeku za inspekciju za igre na sreću, jer je procesuiranje pravnih lica zbog omogućavanja maloljetnicima da se kockaju u nadležnosti tog organa.

Bonus video: