Psi otkrili drogu u autobusima koji su išli za Italiju i Njemačku

Jedan od autobusa je u vlasništvu agencije „Europa lines expres“ na relaciji Skadar (Albanija) – Pistoja (Italija), a njim je upravljao albanski državljanin A.K. (28)
160 pregleda 1 komentar(a)
Albanci droga, Foto: Samir Adrović
Albanci droga, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 20.03.2017. 13:32h

Policija i carina su u subotu u dva autobusa na graničnom prelazu Sukobin - Murićani, između Crne Gore i Albanije, otkrili ukupno oko 26,6 kilograma skanka, sedam pištolja i 30 metaka.

"Naime, policijski i carinski službenici su 18.03.2017. godine oko 09,45 časova, na ZGP Sukobin – Murićani, kontrolisali autobus albanskih registarskih oznaka, u vlasništvu firme „Osumi“ iz Tirane, koji saobraća na relaciji Tirana (Albanija) – Dortmund (Njemačka). Policijski i carinski službenici su, prilikom pregleda prtljaga, u jednoj putničkoj torbi pronašli sedam pištolja nepoznate marke, 30 metaka nepoznatog kalibra i tri ručno napravljena pakovanja oblijepljena selotejp trakom u kojima se nalazila materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 1,6 kilograma", navodi se u saopštenju policije.

Torbu sa skankom je otkrio policijski službeni pas za otkrivanje narkotika.

"Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge preuzeli su drogu i lica u autobusu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Policijski službenici su uzeli izjave od vozača, Z.A. (37), državljanina Republike Albanije, kao i od drugog vozača, konduktera i drugih lica koja su se nalazila u autobusu. Kriminalistička obrada je u toku. Droga, pištolji i meci će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja", dodaje se u saopštenju.

Istog dana oko 17.30 na istom graničnom prelazu je policija u autobusu albanskih registarskih oznaka našla oko 25 kilograma skanka u specijalnom bunker.

Autobus je u vlasništvu agencije „Europa lines expres“ na relaciji Skadar (Albanija) – Pistoja (Italija), a njim je upravljao albanski državljanin A.K. (28),

"Detaljnom kontrolom, takođe uz angažovanje službenog psa za otkrivanje narkotika, u prtljažnom prostoru autobusa, u fabričkoj šupljini, otkriven je specijalno izrađen bunker napravljen od lima koji je bio oblijepljen crnom ljepljivom trakom", navodi se u saopštenju.

Bonus video: