White field jazz festival 29. i 30. juna u Bijelom Polju

U slučaju kiše festival će se održati u Centru za kulturu
135 pregleda 0 komentar(a)
White Field Jazz festival, Foto: Jadranka Ćetković
White Field Jazz festival, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 28.06.2018. 14:57h

XII White field jazz festival na kojem će učestvovati više poznatih imena počinje sjutra u Bijelom Polju.

Direktor JU “Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić je kazao da je sve spremno za festival na gradskom trgu, ukoliko to vremenske prilike dozvole.

“Od prošle godine džez festival ima jednu novu, isključivo džezersku i bluzersku koncepciju. Naime, od osnivanja festivala 2006. da bismo privukli publiku koja nije baš naklonjena ovoj muzici, što nije slučaj samo u Bijelom Polju, praktikovali smo da ugostimo po jednu rok grupu koje su obilježile 70-te i 80-te godine, pa smo imali priliku da ovdje čujemo Leb i sol, JU grupu, Zabranjeno pušenje, Dragoljuba Đuričića i druge poznate rok-grupe iz regiona. Bilo je tu i svjetski poznatih imena poput Inkognita iz Britanije, kazao je Musić, dodajući da je concept od prošle godine promijenjen, prilagođavajući tome i ambijent.

U Kući Rista Ratkovića prije zvaničnog otvaranja, biće otvorena izložba Kaliope Austrija - žene u društvu, nauci, kulturi,a festival počinje nastupom Gradskog hora.

Uz njih prve večeri nastupaju i “M$M Piano end Vocal duo i Akustična terapija iz Bijelog Polja, novosadski duo Đorđe Obradović-Andreja Hristić i muzička diva Beti Đorđević i Trio iz Beograda.

Drugog dana festivala, 30. juna nastupaju Sara Jovović kvartet iz Podgorice, Month of Sundays iz Austrije, Slađana Raičević Ishijazz sekstet iz Podgorice i Ekaterina Cvetikova iz Rusije, i Šule Jovović iz Podgorice.

U slučaju kiše festival će se održati u Centru za kulturu.

Bonus video: