KIK-BOKS

Crnogorskim borcima pet zlatnih medalja u Minhenu

4 komentar(a)
Mensur Murić, Foto: Reprezentacija.me
Mensur Murić, Foto: Reprezentacija.me
Ažurirano: 19.03.2017. 15:31h

Crnogorski kik-bokseri nastup na Evropskom kupu u Minhenu završili su sa pet zlatnih odličja, saopšteno je iz Kik-oks saveza.

Navodi se da su zlatna odličja osvojili seniori Remzija Dacić (do 71), Dejvid Kajević (do 81), Mensur Murić (do 91) i Miroslav Vujović (preko 91 kg) i junior Denis Đoković (do 75).

Dacić je bio slobodan u polufinalu, dok je u finalnoj borbi slavio protiv Norvezanina Roj Viša 3:0.

Kajević je u polufinalnom meču prekidom u prvoj rundi savladao Čeha Vaclava Paneka, dok je u finalnoj borbi bio ubjedljiv protiv Austrijanca Patrika Grabnera 3:0.

Murić je bio slobodan u polufinalu, a u finalnoj borbi slavio je protiv iskusnog Čeha Stanislava Godla 3:0.

Vujović je do zlatnog odličja došao bez borbe,nakon što mu je rival u finalu, Njemac Moris Kon, predao meč. U polufinalnnoj borbi član Aristona bio je ubjedljiv Njemca Filipa Sinclera 3:0.

Zlatni je bio i junior Đoković, koji je u finalnoj borbi savladao Marvina Hala iz Njemačke 3:0.

Jedini poraz upisala je Anastazija Petrović, koja je u polufinalnoj borbi kategorije do 56 kilograma poražena od Nurije Emeneger iz Švajcarske 2:1.

Selektor Goran Radonjić, kazao je da su crnogorski takmičari opravdali očekivanja.

"Svi takmičari su bili odlični i pokazali zavidnu formu. Pokazali su da možemo osvojiti medalju i na jačim takmičenjima. Činjenica da smo od 9 mečeva ostvarili osam pobjeda u konkurenciji kakva je bila na Evropskom kupu govori sama po sebi", kazao je Radonjić.