Trio Omladinca sjutra na tatamiju

Sve tri crnogorske predstavnice nastupiće u subotu
78 pregleda 0 komentar(a)
Marina Raković, Jelena Maksimović, Dragana Konjević, Foto: KK Omladinac
Marina Raković, Jelena Maksimović, Dragana Konjević, Foto: KK Omladinac
Ažurirano: 17.03.2017. 12:25h

Crnogorske karate reprezentativke, članice Omladinca, Jelena Maksimović, Marina Raković i Dragana Konjević nastupiće sjutra na turniru Premijer lige u Roterdamu, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Raković će se na startu takmičenja u kategoriji do 68 kilograma boriti protiv Francuskinje Lee Levazer.

"Izuzetno jaka konkurencija, dosta kvalitetnih takmičarki. Za nas dobra provjera pred Balkansko prvenstvo, da vidimo šta treba popraviti da bi u Čačku ostvarili dobar rezultat. Daću sve od sebe da se uključim u borbu za medalju. Došla sam u Roterdam, sa istim ciljem kao što ću poći i na Evropsko prvenstvo. Nadam se dobrom rezultatu", kazala je Raković agenciji MINA.

Protivnica Maksimović u prvom kolu kategorije do 61 kilogram biće Italijanka Sara Bronjeri.

"Na turnir Premijer lige došla sam da vidim koliko sam spremna za Evropsko prvenstvo. Daću sve od sebe da odradim najbolje što mogu. Želim da se psihički pripremim za Balkansko prvenstvo koje me očekuje naredni vikend. Konkurencija u Roterdamu je veoma jaka, a meni treba kvalitetnih mečeva. Nadam se uspješnom nastupu", kazala je Maksimović.

Konjević će se u prvom kolu kategorije preko 68 kilograma boriti protiv Eleni Čaciliadu iz Njemačke.

"Takmičenje u Roterdamu posluziće kao prava provjera naših trenutnih sposobnosti, a biće ujedno i priprema za predstojeće Balkansko i Evropsko prvenstvo. Konkurencija će biti izuzetno jaka, pa ćemo imati priliku da odmjerimo snage sa najboljim borcima Evrope i svijeta. U prethodnom periodu radili smo dobro, vjerujem da smo u dobroj formi i daćemo sve od sebe da dođemo do jedne od medalja", kazala je Konjević.

Sve tri crnogorske predstavnice nastupiće u subotu.

U nedjelju, prije podne, planirane su borbe za bronzane medalje, dok je za poslije podne predviđen finalni program.

Bonus video: