VIŠESTRUKO KORISTAN

Kako ugalj čisti naše tijelo

Ovaj prirodni preparat uopšte nije skup
83 pregleda 1 komentar(a)
ugalj, Foto: Shutterstock
ugalj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.03.2017. 13:14h

Kada sledeći put budete imali stomačne probleme, ne gutajte odmah ljekove za to, već ugalj. Da, dobro ste pročitali - ugalj.

Ugalj koji je višestruko koristan za ljudski organizam, prodaje se u apotekama i prodavnicama zdrave hrane. Zove se aktivni ili medicinski ugalj. Uglavnom je u obliku tablete ili štapića.

Uzima se uz čašu vode, djeluje veoma brzo i to tako što apsorbuje toksine iz ljudskog organizma, zbog čega je veoma djelotvoran kod raznih stomačnih problema.

Ukoliko ste, na primjer, slučajno popili duplu dozu lijeka koji redovno uzimate, ili ste greškom "nagnuli" pokvareno mlijeko, jogurt, ili možda imate zatvor ili dijareju na putovanju, sve te i mnoge druge stomačne probleme će riješiti aktivni ugalj.

Takođe, ovim ugljem možete da ublažite gasove u stomaku, mučninu, smirite nervozni želudac.

Međutim, nemojte da pretjerate - ne bi trebalo da ga upotrebljavate često, niti u većim količinama. Zato, obavezno pročitajte uputstvo za upotrebu na ambalaži, pitajte svog ljekara da vam da preciznije instrukcije, naročito ako ste hronični bolesnik, ili ste iz nekog drugog razloga pod stalnom terapijom ljekovima.

Medicinski ugalj može da ublaži ili skroz poništi djelovanje nekih ljekova!

I na kraju, ono što je takođe veoma bitno - ovaj prirodni preparat uopšte nije skup, prenosi mondo.