Brajušković na rođaka kocem, vilama i puškom?

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da je Brajuško Brajušković priznao jedino da se posvađao sa rođakom
107 pregleda 10 komentar(a)
Brajuško Brajušković, Foto: Savo Prelević
Brajuško Brajušković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2017. 06:50h

Danilovgrađanin Radomir Brajušković prijavio je juče policiji da ga je rođak Brajuško Brajušković najprije napao, a potom i pucao u njegovom pravcu.

Nekadašnji policijski specijalac priveden je nakon toga, ali je pred inspektorima negirao krivicu.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da je Brajuško Brajušković priznao jedino da se posvađao sa rođakom.

“Uzeta mu je parafinska rukavica, čekaju se rezultati. O događaju je obaviješten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu, koji će kvalifikovati djelo”, rekao je sagovornik iz policije.

Do zaključenja lista sinoć nije bilo završeno saslušanje prijavljenog, niti poznata odluka tužioca.

Njegov rođak “Vijestima” je ispričao ono što je rekao i pred inspektorima - da ga je Brajuško napao oko 16:30 časova, dok je trimerom kosio imanje.

“U jednom trenutku začuo sam galamu, okrenuo se i vidio rođaka i komšiju Brajuška kako mi prilazi sa drvenim kocem u jednoj i vilama u drugoj ruci. Zamahnuo je kocem ka meni, instiktivno sam podigao ruku iznad glave. Udario me je, a kolac se slomio napola”, rekao je Radomir Brajušković.

Tvrdi da je Brajuška pitao zbog čega ga udara i govorio mu da se skloni, ali da je ovaj tada zamahnuo vilama ka njemu: “Podigao sam trimer i zaštitio tijelo. Kada je vidio da me nije uplašio, krenuo je ka svojoj kući udaljenoj tridesetak metara i rekao mi: 'Sada ću ti je**ti mater'. Odmah nakon toga čuo sam njegovu snahu kako paničnim tonom uzvikuje da bježim jer će me ubiti. Tada sam ga vidio da na ogradu naslanja dvocijevku, nišani, a potom i ispaljuje hitac u mom pravcu... Vidio sam da je situacija alarmanta i sa suprugom, koja je došla do mene, ušao u kuću”.

Njemu su ljekari danilovgradske Službe hitne pomoći konstatovali hematom na lijevoj ruci i više ogrebotina.

Bivši sajovac i nekadašnji rukovodilac službe obezbjeđenja spuškog zatvora prvi je javno progovorio o prebijanju po nalogu vlasti.

U avgustu 2013. za “Vijesti” je ispričao da je nekadašnji šef crnogorske policije Veselin Veljović organizator “crnih trojki” koje su prebijale nepodobne novinare i opozicionare. Tada je kazao da je bio vođa jedne od trojki, objašnjavajući da je batinaškim eskadronom koordinirao sadašnji direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Miljan Perović. Veljović i Perović su negirali njegove optužbe i prijetili tužbom.

Tužilaštvo nije utvrdilo da su crne trojke zaista postojale.

Bonus video: