SVJEDOK: NOVI DETALJI IZ ISTRAGE O UBISTVU U BUDVI

Šaranović nije bio sam kada je ubijen

Šaranovićev prijatelj preživio je skočivši u kanal pored puta kada je začuo rafale. Njegov iskaz navodno puno pomaže policiji
103 pregleda 12 komentar(a)
Slobodan Šaranović, mjesto ubistva, Foto: Vuk Lajović
Slobodan Šaranović, mjesto ubistva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.03.2017. 06:30h

Slobodan Šaranović (79)  nije bio sam  kada je izrešetan u Budvi, a njegov prijatelj preživio je skočivši u kanal pored puta kada je začuo rafale...

Iskaz muškarca čiji je identitet poznat redakciji “Vijesti”, navodno od velike je pomoći policijskim inspektorima u rasvjetljavanju zločina.

Policajcima  je  rekao da je čudom ostao nepovrijeđen u noći 11. marta, kada je “BMW” sa ubicama stigao  do zgrade u Dubovici u kojoj je stradali imao stan...

Taj svjedok je istražiteljima ispričao da je začuo rafal dok je sa  Šaranovićem prilizao zgradi i da je tada  skočio u kanal pored trotoara. 

Objasnio je da su napadači ispalili rafal i bez zadržavanja pobjegli ka Toplišu.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su  Šaranovićeve ubice koristile iznajmljeno vozilo,  u kome su  bile najmanje tri osobe -  vozač i dvojica egzekutora.

Prema nepotvrđenim informacijama, Šaranović je na dan ubistva bio u Danilovgradu, a policajci pokušavaju da utvrde da li su mu ubice cijeli dan bile za petama.

Šaranović je 8. decembra 2016. pušten  iz pritvora u Spužu gdje je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je  organizovao ubistvo Nikole Bojovića u centru Beograda aprila 2013. godine.

On je  negirao da ima veze sa ubistvom brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića i na nedavnom ročištu  na kojem se razmatralo potvrđivanje optužnice kazao da će se odužiti  svima koji su mu smjestili da odgovara pred sudom.

U optužnici piše da je njegova ekipa  planirala da ubije i Vladimira Jovanovića i Filipa Koraća, za koje su smatrali da su pripadnici Bojovićeve organizovane kriminalne grupe, a koju su smatrali odgovornom za ubistvo Slobodanovog brata Branislava Šaranovića  2009. godine.

Policija istražuje da li je  ubistvo Slobodana Šaranovića  povezano sa tim slučajem.

Preporučujemo za Vas