ŠAH: PRVENSTVO CRNE GORE

Kalezić se 3. pobjedom u nizu primakao lideru

76 pregleda 0 komentar(a)
Blažo Kalezić, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Blažo Kalezić, Foto: Šahovski savez Crne Gore
04.04.2019. 22:33h

Šesto kolo za muškarce je počelo sa  dva brza remija. Nikčević i Draško su uzeli slobodan dan pred finiš šampionata pošto su remizirali u deset poteza. Samo potez duže trajala je partija Drašković - Ivanović.

Pečurica je igrao veoma čvrsto protiv  Đukića. Pozicija je stalno bila u okviru ravnoteže ali je lider ipak uspio da ostvari malo bolju završnicu.

Pečurica je žrtvovao figuru i ušao u teoretsku remi poziciju „krivouglog lovca“ iako ima figuru manje. Treću uzastopnu pobjedu zabilježio je Kalezić i primakao se vodećem Đukiću na samo pola poena.

Derbi u osmom kolu u ženskoj konkurenciji dobila je Nina Delević i revanširala se Lidiji Blagojević za poraz u prvom krugu.

Sjutra je posljednje kolo i sastaju se u direktnom duelu koji će odlučiti prvakinju, vodeće Lidija Blagojević i Nikolina Koljević.

Muškarci (6. kolo): Kalezić - Petijević 1:0, Kosić - Kontić 1:0, Draško - Nikčević remi, Drašković - Ivanović remi, Pečurica - Đukić remi, Šuković - Blagojević remi.

Tabela: Đukić 5, Kalezić 4,5, Draško, Nikčević, Blagojević, Kosić 3,5, Ivanović, Drašković 3, Pečurica 2,5, Kontić 2, Šuković, Petijević 1.

Žene - 8. kolo: Anđelić - Popović remi, Blagojević Delević 0:1, Koljević - Rakić 1:0

9. kolo: Koljević - Anđelić 1:0, Rakić - Blagojević 0:1, Delević - Popović 1:0.

Tabela: Blagojević, Koljević 7, Delević 6,5, Rakić 3,5, Anđelić 1,5, Popović 1,5.