Dejanu Zlatičaninu prva nagrada od državne sportske uprave

Nikola Janović nagradio Zlatičanina maksimalnom nagradom predviđenom važećom legislativom, ali i obećao sjajnom i trofejnom bokseru status vrhunskog sportiste
59 pregleda 41 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Gov.me/S. Matić
Dejan Zlatičanin, Foto: Gov.me/S. Matić
Ažurirano: 16.03.2017. 12:03h

Ministar sporta Nikola Janović primio je danas Dejana Zlatičanina, bivšeg svjetskog bokserskog šampiona u najprestižnijoj WBC verziji. Ministar je izrazio zadovoljstvo što je imao čast i privilegiju da ugosti Zlatičanina koji je osvajanjem titule svjetskog šampiona prošle godine ispisao zlatnu stranicu istorije crnogorskog sporta i time uradio mnogo na afirmaciji Crne Gore.

Ministar Janović je tokom razgovora istakao da su poučeni primjerom ovog vrhunskog sportiste u Ministarstvu sporta detaljno proučili Zakon o sportu i utvrdili da shodno članu koji kaže da se sportisti koji osvoji neku medalju od međunarodnog značaja može opredijeliti nagrada od četiri do deset hiljada eura. Titula profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji u najprestižnijoj WBC verziji koju je Zlatičanin osvojio u prošloj godini svakako to jeste i zato su u Ministarstvu odlučili da ga država po tom osnovu nagradi sa maksimalnih deset hiljada eura.

Ta bi premija, po riječima ministra svakako bila veća da je Zakon izjednačio titulu WBC kategorije sa medaljom na svjetskom i evropskom prvenstvu, i to jeste jedna od manjkavosti postojećeg Zakona o sportu koju treba ispraviti.

Ministar je u daljem razgovoru istakao da je osvajanje šampionskog pojasa jedan od najvećih uspjeha u istoriji crnogorskog sporta zbog čega će lično inicirati da novi Zakon o sportu prepozna Dejana Zlatičanina i svrsta ga u red vrhunskih sportista - dobitnika nacionalne sportske nadoknade nakon 40. rođendana.

Ministar je Zlatičaninu poželio brz povratak u ring i uputio poruku da će država nastaviti da afirmiše vrhunski sport i stati uz naše šampione koji nas na najbolji mogući način reprezentuju u svijetu.

Zlatičanin se zahvalio ministru na prijemu ističući da mu je posebno drago što je na čelu Ministarstva sporta upravo Nikola Janović koji je takođe bio vrhunski sportista. Zahvalivši se na nagradi Zlatičanin je rakao da će i ubuduće nastaviti da reprezentuje Crnu Goru na najbolji način i obećao nove sportske uspjehe.

Bonus video: