Žene stalnim zvocanjem skraćuju muškarcima život i do 30 posto

Prema njenom mišljenju, partneri treba da razgovaraju o svojim problemima, ali ako su odnosi u vezi poremećeni, tada nastaju problemi koji vode ka depresiji, stresu
323 pregleda 8 komentar(a)
par, veza, svađa, Foto: Shutterstock
par, veza, svađa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.03.2017. 16:14h

Žene prigovaranjem skraćuju muškarcima život – dokazali su danski naučnici. Zaključili su da je kod muškaraca srednjih godina rizik od smrti čak tri puta veći ako žive sa ženama koje im stalno prigovaraju.

U istraživanju je učestvovalo 9.857 muškaraca i žena od 36. do 52. godine. Oni koji su živjeli sa partnerkama sa kojima su se često sukobljavali, umirali su ranije jer su bili pod konstantnim stresom.

Tome doprinosi i to što muškarci nisu skloni, kao žene, da se žale prijateljicama. Oni sve drže u sebi.

- Muškarci, za razliku od žena, imaju mnogo manje ljudi oko sebe sa kojima mogu da podijele brige. Upravo to je mogući razlog za povišenu stopu mortaliteta među muškarcima -objasnila je dr Rike Lund sa Univerziteta u Kopenhagenu.

Prema njenom mišljenju, partneri treba da razgovaraju o svojim problemima, ali ako su odnosi u vezi poremećeni, tada nastaju problemi koji vode ka depresiji, stresu. Uz loše navike muškarci koji imaju probleme i o tome ćute imaju i sve više problema sa spavanjem, prenosi Avaz.

Bonus video: