Za ubistvo supruge osuđen na 15 godina i pet mjeseci zatvora

U prvostepenoj presudi se navodi da je Ljiković s umišljajem ubio suprugu 12. marta 2015. godine oko 21,35 časova na lokalnom putu. U trenutku kada je ona uzela telefon da pozove brata jer je odbio da viđa djecu, okrivljeni je u njenom pravcu ispalio osam hitaca
120 pregleda 11 komentar(a)
Nazim Ljiković, Foto: Arhiva Vijesti
Nazim Ljiković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.03.2017. 09:22h

Krivično vijeće kojim je predsjedavao sudija Vladimir Novović danas je u Višem sudu u Podgorici, osudilo na jedinstvenu kaznu od 15 godina i pet mjeseci zatvora Nazima Ljikovića (39) iz Bara, optužen da je 12. marta 2015. godine oko 21,35 časova u Ostrosu kod Bara, ubio suprugu Veljdetu Ljiković (26), koja je bila trudna.

Osim za krivično delo “teško ubistvo”, optužen je i za nedozvoljeno držanje oružja.

Sud je presudu izrekao javno dok je prilikom obrazloženja presude, sud isključio javnost.

Sud sa čitavog toka glavnog pretresa isključio javnost radi zaštite morala kako porodice okrivljenog, njegovo troje maloljetne djece, tako i oštećene porodice.

U prvostepenoj presudi se navodi da je Ljiković s umišljajem ubio suprugu 12. marta 2015. godine oko 21,35 časova na lokalnom putu. U trenutku kada je ona uzela telefon da pozove brata jer je odbio da viđa djecu, okrivljeni je u njenom pravcu ispalio osam hitaca, od kojih je sa pet pogodio. Pri čemu je bio svjestan da da ubija nju i njen plod jer je bila u pet mjesecu trudnoće.

Bonus video: