Parisu posljednji spust, Filu titula u spustu

Interesantno, Fil je osvojio prvo mjesto iako ove sezone nije dobio nijedan spust.
0 komentar(a)
Peter Fil, Foto: Reuters
Peter Fil, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2017. 18:06h

Slavlje Italijana u posljednjem spustu sezone, na završnici Svjetskog kupa u Aspenu - Dominik Paris je pobijedio u današnjoj trci, a mali kristalni globus u ovoj disciplini pripao je njegovom sunarodniku Peteru Filu.

Paris je u Aspenu slavio u vremenu od 1:33.07 minuta, i stigao do sedme pobjede u spustu, ukupno osmog trijumfa u karijeri u Svjetskom kupu. Fil je za pobjednikom zaostao osam stotinki, ali mu je 80 bodova bilo dovoljno za ukupnu pobjedu u spustu.

Treći je završio Švajcarac Karlo Janka sa 18 stotinki zaostatka za pobjednikom

Ukupnu pobjedu u spustu osvojio je Fill sa 454 boda, 23 više od Norvežanina Kjetila Jansruda, koji je danas zauzeo tek 11. mjesto i izgubio 33 boda prednosti u odnosu na Fila uoči posljednje trke, dok je treće mjesto osvojio Paris koji je sakupio 371 bod.

Interesantno, Fil je osvojio prvo mjesto iako ove sezone nije dobio nijedan spust.

Posljednji kojem je tako nešto pošlo bio jeLuksemburžanin Mark Đirardeli koji je 1994. bio najbolji spustaš svijeta iako, takođe, tada bez pobjede u sezoni.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa ubjedljivo vodi Austrijanac Marsel Hiršher (1425) ispred Jansruda (895) i Norvežanina Henrika Kristofersena (867).

Sjutra se vozi superveleslalom, u kojem je Jansrud već obezbijedio titulu.

Bonus video: