Nuhodžić, Stojanović i Spičanović: Bezbjednosna situacija u Baru je stabilna

Nuhodžić i Stojanović su se sastali i sa predsjednikom Opštine Bar Zoranom Srzentićem koji je naveo da opštinski organi imaju kvalitetnu saradnju sa CB Bar, i da CB Bar ima podršku Opštine u realizaciji aktivnosti od interesa građana na području Bara
202 pregleda 5 komentar(a)
Mavludin Nuhodžić, Slavko Stojanović, Drago Spičanović, Foto: Radomir Petrić
Mavludin Nuhodžić, Slavko Stojanović, Drago Spičanović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 15.03.2017. 17:35h

Aktuelna bezbjednosna situacija na području Bara je stabilna, a sa kontrolama bezbjednosno interesantnih osoba treba nastaviti, ocijenjeno je danas u tom gradu.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović obišli su danas Centar bezbjednosti (CB) Bar gdje su imali sastanak sa načelnikom, Dragom Spičanovićem.

Navodi se da su Nuhodžić i Stojanović zadovoljni novim načinom rada rukovodećeg kadra CB Bar na operativnom i preventivnom nivou, a koji je dao konkretne rezultate na prevenciji i suzbijanju kriminaliteta.

„Zaključeno je da sa kontrolama takozvanih bezbjednosno interesantnih lica treba nastaviti, uz jačanje kapaciteta i popunu radnih mjesta kako u uniformisanom tako i u sastavu kriminalističke policije u CB Bar“, piše u saopštenju.

Nuhodžić i Stojanović su se sastali i sa predsjednikom Opštine Bar Zoranom Srzentićem koji je naveo da opštinski organi imaju kvalitetnu saradnju sa CB Bar, i da CB Bar ima podršku Opštine u realizaciji aktivnosti od interesa građana na području Bara.

Oni su razgovarali i o postavljanju video nadzora na javnim površinama u Baru, što bi umnogome pomoglo obezbjeđivanju materijalnih dokaza u rješavanju krivičnih djela.

„S tim u vezi, ministar i direktor su upoznali predsjednika Opštine Bar da je MUP inicirao izmjene i dopune Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kako bi se stvorio pravni preduslov da ovaj projekat bude realizovan u narednom periodu“, kaže se u saopštenju.

Podsjeća se da je izmjene i dopune ovog Zakona usvojila Vlada na prethodnoj sjednici i Predlog ovog Zakona će biti upućen Skupštini.

„Srzentić i Nuhodžić su se shodno tome dogovorili da se u skorije vrijeme formira zajednička radna grupa koju će činiti službenici MUP-a i Opštine Bar a koja će raditi na realizaciji ovog projekta“, navodi se u saopštenju.

Posjeta CB Bar je prva u nizu posjeta centrima bezbjednosti koje su planirali ministar Nuhodžić i direktor Stojanović.

Naredne posjete biće realizovane u primorskim opštinama, radi razmatranja pripreme planova za bezbjedno odvijanje ljetnje turističke sezone.

„Osim toga, tokom tih posjeta, ministar i direktor će sa predsjednicima tih opština takođe razgovarati o postavljanju video nadzora na području tih gradova nakon što izmjene Zakona budu usvojene“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: