Ministar Janović obećao pomoć najboljim atletičarima

Ministar Janović je obećao Pešiću da će država pomoći i podržati ga u cilju koji je postavio, a to je da promoviše atletiku u Crnoj Gori, a Crnu Goru u svijetu
21 komentar(a)
Janović Pešić, Foto: Gov.me
Janović Pešić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 15.03.2017. 14:19h

Ministar sporta Nikola Janović primio je crnogorskog atletičara Darka Pešića.

Na početku razgovora, ministar je pohvalio to što je crnogorska atletika na nedavno održanom prvenstvu u Beogradu imala predstavnike koji su na osnovu rezultata izborili veoma značajne plasmane među najboljim atletičarima Evrope.

Ministar Janović, uvjeren kako Pešićevo vrijeme tek dolazi, čestitao je mladom atletičaru na rezultatu i istakao da su četiri nova crnogorska rekorda i čak pet ličnih, koje je Pešić postavio u sedam disciplina dokaz da u Crnoj Gori stasava generacija vrhunskuh atletičara.

Darko Pešić je, naglasio je ministar, i školski primjer kako se djeca od malih nogu putem redovne nastave fizičkog vaspitanja uče bazičnim sportovima, ali i potvrda da je školski sport najvažnija baza za regrutovanje vrhunskih sportista.

Ministar Janović je obećao Pešiću da će država pomoći i podržati ga u cilju koji je postavio, a to je da promoviše atletiku u Crnoj Gori, a Crnu Goru u svijetu.

Na kraju razgovora, ministar je istakao kako će u razgovoru koji planira da obavi sa čelnicima Atletskog Saveza insistirati da što više novca koji država opredijeli Savezu bude dodijeljeno sportistima reprezentativcima, a posebno sportistima kao što su Darko Pešić, Marija Vuković, Kristina Rakočević i mnogi drugi.

Bonus video: