Knežević tražio odlaganje da bi se upoznao sa spisima predmeta

Lider Demokratskog fronta Milan Knežević je dostavio podnesak Specijalnom tužilaštvu u kojem traži da se saslušanje Sinđelića odloži na kraći vremenski period dok se ne upozna sa spisima predmeta
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2017. 18:34h

Saslušanje svjedoka saradnika u predmetu pokušaja terorizma Aleksandra Sinđelića odloženo je za naredni ponedjeljak, 20. mart.

To je saopšteno braniocima osumnjičenih za pokušaj terorističkog napada 16 oktobra iz Specijalnog tužilaštva.

Lider Demokratskog fronta Milan Knežević dostavio je podnesak Specijalnom tužilaštvu u kojem traži da se saslušanje Sinđelića odloži na kraći vremenski period dok se ne upozna sa spisima predmeta.

U zgradu tužilaštva su nakon odluke o odlaganju saslušanja stigli lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Knežević.

Mandić je ocijenio da je odlaganje saslušanja njihova pobjeda i da od Specijalnog tužilaštva nije ni dobio narerdbu o proširenju istage i da su tražili uvid u kompletne spise u ovom slučaju.

"Juče smo iz Specijalnog tužilaštva dobili poziv da će biti saslušan izvjesni Aleksandar Sinđelić. Došli smo i tražili da ostvarimo lični uvid u spise koji se odnose na nas i željeli smo da saznamo kakve su te procedure zakazivanja. Ja uopšte nisam dobio naredbu o proširenju istrage. Knežević je juče dobio naredbu ali je ekspresno traženo od nas da dođemo kako bi prisustvovali saslušanju i tražili smo da se odloži", rekao je Mandić

On je najavio nove proteste DF-a i opozicije.

"Najbolja potvrda akcija režima i njihovih montiranih procesa je to što mi svaki dan provodimo u nekom od sudova ili tužilaštvima koji su pod kontrolom režima. DF ima veoma ozbiljnu namjeru da organizuje nove proteste u Crnoj Gori zajedno sa kolegama iz opozicije", rekao je Mandić.

On i Knežević su i oko 9 časova bili u zgradi tužilaštva, ali su je poslije nekoliko minuta napustili.

U podnesku Kneževića se navodi da nije upoznat sa sadržinom spisa i dokazima u predmetu.

"Objektivno nisam u mogućnosti dase adekvatno pripremim za odbranu i koristim sva zakonska prava koja pripadaju okrivljenom prilikom sprovođenja ove istražne radnje. Stoga vas molim da zakazanu istražnu rtadnju saslušanja svjedoka saradnika Aleksandra Sinđelića odložite na neki kraći vremenski rok koliko mi je potrebno da se upoznam sa spisima predmeta i dokazima, na koji način bih mogao u sladu sa zakonom i ostvariti svoje puno pravo na odbranu", naveo je Knežević u podnesku.

Sinđelić se početkom novembra volšebno našao u Crnoj Gori, predao se istražiteljima i tada je uhapšen.

Iz tužilaštva su prethodno ponavljali da je on sa Bratislavom Dikićem organizator dvadesetočlane grupe koja je planirala da ubija građane i tadašnjeg premijera Mila Đukanovića, a Beograđanin im je preko medija odgovarao da nema veze sa tim, da “Milo pali travu i lupa gluposti”...

Nakon što je tužiocima priznao krivicu i dobio status svjedoka saradnika, izveden je iz Istražnog zatvora.

Tužilaštvo ga od tada, uz pomoć drugih organa bezbjednosti, čuva na tajnoj lokaciji u Crnoj Gori.

“Vijesti” su ranije objavile da se Sinđelić crnogorskim vlastima navodno predao iz straha da ga ne ubiju osumnjičeni ruski organizatori pokušaja državnog udara, nakon što je plan propao, a on navodno uzeo 200.000 eura za to.

Najprije zatražio zaštitu kod srpske BIA, a potom je vladinim avionom po njega u Beograd otišao glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Galerija

Bonus video: