PRIJAVIO DA SU GA POLICAJCI POVRIJEDILI

Maloljetnik iz Nikšića u BMW-u preticao i policijska auta

Iz Uprave policije su saopštili da je Ž.R. (16) povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja
214 pregleda 80 komentar(a)
policija, Foto: Vijesti online
policija, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 15.03.2017. 06:58h

Šesnaestogodišnji Ž.R. iz Nikšića kažnjen je jer je preticao velikom brzinom kolone automobila na putu Podgorica-Nikšić, a među njima i tri policijska auta.

Iz Uprave policije su naveli da je Ž.R. povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja.

Kako je saopšteno iz Uprave policije dežurna služba CB Nikšić je juče bila obaviještena telefonom od kolega iz CB Herceg Novi, koji su se vraćali sa radnog angažovanja u Podgorici, da ih je dok su se kretali u koloni sačinjenoj od tri službena, vidno obilježena policijska vozila, na magistralnom putu Podgorica – Nikšić u mjestu Bandići, a nakon toga i u mjestu Drenoštica, pretekao "BMW X5", bijele boje, bez zadnje registarske oznake.

Službenici CB Herceg Novi su kolegama prijavili da se BMW kretao neprilagođenom brzinom i da je vozač preticao na punoj uzdužnoj liniji "čime je ugrozio ostale učesnike u saobraćaju", te da je navedeno vozilo potrebno zaustaviti, iskontrolisati i izvršiti sankcionisanje vozača za počinjene prekršaje.

"Oko 17,45 časova, saobraćajna patrola CB Nikšić koja se po rasporedu službe nalazila na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Budoš, je izvršila zaustavljanje pmv "BMW X5", nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao maloljetni Ž.R. (16) iz Nikšića. Nakon samog zaustavljanja pomenutog vozila, iz pravca Podgorice su došla i zaustavila se dva policijska službena vozila u kojima su se nalazili policijski službenici CB Herceg Novi koji su i prijavili. Službenici CB Herceg Novi su izdali naređenje vozaču Ž.R. da izađe iz vozila i izvršili pregled ovog lica, kao i pregled suvozača u vozilu, D.D. (18) iz Nikšića. Pregledano je i vozilo, uz prisustvo vozača vozila. U vozilu su se još nalazile i dvije osobe ženskog pola, a policijski službenici su izvršili pregled njihovih ručnih torbi. Ovom prilikom policijski službenici su prema navedenim licima preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje – pregled lica i vozila, bez upotrebe sredstava prinude", saopšteno je iz policije.

Dodaju da je zbog navedenog prekršaja koje su prijavili policajci CB Herceg Novi, protiv Ž.R. podnijeta prekršajna prijava za upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, preticanje vozila sa ugrožavanjem ostalih učesnika u saobraćaju kao i preticanje kolone vozila.

"Nakon toga, vozač Ž.R. je isključen iz saobraćaja i vozilo je parkirano na pogodno proširenje. Vozač Ž.R. prilikom podnošenja prekršajne prijave u rubrici "primjedba učinioca prekršaja na postupak policijskog službenika i na sadržaj zapisnika" nije unio bilo kakvu primjedbu, dok zapisnik – prijavu nije potpisao. Nakon 15-ak minuta na lice mjesta došao je R.R. otac Ž.R, koji je preuzeo pmv BMW X5 i lica su otišla bez ikakvih primjedbi svih navedenih lica. Oko 18.55 časova Dežurna služba CB Nikšić je od strane Službe hitne medicinske pomoći Opšte bolnice u Nikšiću obaviještena telefonskim putem da se u njihovim prostorijama nalaze dva lica koja su, kako tvrde, zadobila povrede. U Službu HMP su upućeni policijski službenici koji su tamo zatekli pomenute Ž.R. i D.D, koji su izjavili policijskim službenicima da su zadobili povrede od strane policijskih službenika CB Herceg Novi prilikom opisane kontrole i pregleda na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Budoš, a kazali su da posjeduju ljekarska uvjerenja s tim u vezi. Navedena lica su potom dovedena u prostorije CB Nikšić, gdje su od njih prikupljena obavještenja na gore navedene okolnosti", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je shodno izjavama policijskih službenika koji su kontrolisali Ž.R. i D.D. prema njima postupano zakonito, bez upotrebe sredstava prinude, o svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se prikupe dodatna obavještenja u cilju utvrđivanja činjenica.

"Nakon prikupljanja čijenica i izjašnjenja tužioca, obavijestićemo javnost o ishodu ovih aktivnosti. Maloljetni Ž.R. je inače povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja. Policija shodno zakonu ima pravo da kontroliše ne samo lica koja su uočena prilikom kršenja zakona već i lica za koja se sumnja da čine delikte iz bilo koje oblasti policijskog djelovanja. Ž.R. i njegov otac R.R. će i dalje biti predmet kontrole policijskih službenika. Policijski službenici će nastaviti sa kontrolama i pregledima svih lica koja krše zakon, ugrožavaju živote drugih učesnika u saobraćaju ili čine bilo kakav prekršaj ili krivično djelo. Svako lice za koje se utvrdi ili za koje bude postojala osnovana sumnja da je počinilo delikt koji je kažnjiv zakonom, bez izuzetka, će biti procesuirano nadležnom organu odgovarajućom krivičnom ili prekršajnom prijavom", zaključuje se u saopštenju policije.

Preporučujemo za Vas