Sinđelić kao saradnik danas u tužilaštvu

“Vijesti” su ranije objavile da se Sinđelić crnogorskim vlastima navodno predao iz straha da ga ne ubiju osumnjičeni ruski organizatori pokušaja državnog udara, nakon što je plan propao, a on navodno uzeo 200.000 eura za to
357 pregleda 20 komentar(a)
Aleksandar Sinđelić, Foto: Facebook.com
Aleksandar Sinđelić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 15.03.2017. 06:38h

U Specijalnom državnom tužilaštvu za danas je planirano saslušanje Aleksandra Sinđelića, svjedoka saradnika u predmetu pokušaja terorizma.

Sinđelić će prvi put govoriti pred braniocima osumnjičenih za planiranje izazivanje haosa ispred Skupštine 16. oktobra 2016. godine.

Srpski državljanin se početkom novembra volšebno našao u Crnoj Gori, predao se istražiteljima i tada je uhapšen.

Iz tužilaštva su prethodno ponavljali da je on sa Bratislavom Dikićem organizator dvadesetočlane grupe koja je planirala da ubija građane i tadašnjeg premijera Mila Đukanovića, a Beograđanin im je preko medija odgovarao da nema veze sa tim, da “Milo pali travu i lupa gluposti”...

Nakon što je tužiocima priznao krivicu i dobio status svjedoka saradnika, izveden je iz Istražnog zatvora.

Tužilaštvo ga od tada, uz pomoć drugih organa bezbjednosti, čuva na tajnoj lokaciji u Crnoj Gori.

“Vijesti” su ranije objavile da se Sinđelić crnogorskim vlastima navodno predao iz straha da ga ne ubiju osumnjičeni ruski organizatori pokušaja državnog udara, nakon što je plan propao, a on navodno uzeo 200.000 eura za to.

Najprije zatražio zaštitu kod srpske BIA, a potom je vladinim avionom po njega u Beograd otišao glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Bonus video: