Amar Kadić snimljen dok drži pištolj, ne i kad puca

"Koliko je imalo Kadića došli su da nas ubiju", kazao je Nazif Heldić
581 pregleda 0 komentar(a)
Amar Kadić, Foto: Jadranka Ćetković
Amar Kadić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 14.03.2017. 17:53h

Na video snimku sigurnosne kamere od 15. aprila 2016. vidi se kako Bjelopoljac Amar Kadić u desnoj ruci drži pištolj, podiže ga i drži u visini ramena, krećući se prema hotelu Bijela rada.

Video snimci prezentovani su juče u bjelopoljskom Osnovnom sudu, u nastavku suđenja braći od stričeva Amaru i Admiru Kadiću, koji odgovaraju zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti.

Prema optužnom predlogu Kadići su tog dana prvo porazbijali stakla i stolice kladionice ispred koje su braća Nazif i Saladin - Dino Heldić sjedjeli, potom je Amar izvadio pištolj, rekao - “ubiću vas” i pucao u pravcu Nazifa, kojeg je promašio.

Na snimku se ne vidi trenutak kada ispaljuje metak u pravcu braće Heldić.

Uprkos tome, tužiteljka Vesna Šćepanović kazala je da je vidljivo da njegov položaj pokazuje da je u nekog ciljao:

“S obzirom na to da se jasno vidi da pištolj nije uperen ni uvis, ni u zemlju, ni sa strane, već u visini ramena ispružene ruke naciljane u nekog”.

Punomoćnik oštećenih, advokat Radivoje Šuković, rekao je da na osnovu Kadićevog govora tijela jasno da je pucao poslije podizanja pištolja i ciljanja:

“Savijanje koljena, držanje ispružene ruke, položaj glave i svi djelovi tijela jasno ukazuju da je ispaljivanje bilo u pravcu oštećenih”.

Isti snimak prikazuje drugooptuženog Admira kako gotovo sve vrijeme pokušava da zaustavi brata od strica, još od trenutka kada ovaj počinje stolicama da demolira objekat sportske kladionice u poslovnom centru Kapitol, u čijoj su bašti neposredno prije toga sjedjela braća Heldić.

Nazif Heldić je rekao da taj, kao i svi snimci koji su prethodno odgledani, pokazuju da je napad na njih bio organizovan.

“Koliko je imalo Kadića došli su da nas ubiju, i to sa dvoje auta koja su bila naspram lokala Kapitol - Mele i Etko Kadić, dok su okrivljeni tvrdili na sudu da sam ja htio da nasrnem na njihovog strica Mela Kadića”, kazao je oštećeni.

Suđenje se nastavlja 12. aprila.

Heldić : Kadići su svjedoka vozili u škafu

Bjelopoljac Nazif Heldić rekao je juče da ima saznanja da su optuženi Amar i Admir Kadić “u škafu vozili svjedoka Stefana Bugarina, pa je on morao promijeniti iskaz.

Heldić je to rekao nakon što je u sudnici bjelopoljskog Osnovnog suda odgledan video-snimak na kom se vidi da je Bugarin očevidac pucnjave 15. aprila 2016. godine.

Taj Bjelopoljac ranije je u istrazi tvrdio da je vidio i prepoznao jednog od Kadića koji je nosio pištolj, ali je na suđenju to porekao.

Bonus video: