Braća Ćirović nisu došla da svjedoče

Prema navodima optužnice Bošković je na podmukao način i iz niskih pobuda ubio Mikolaeka, zajedno sa Dukićem, braćom Dragutinom i Dejanom Jelić i braćom Ćirović
273 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud, Foto: Savo Prelević
Viši sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.03.2017. 12:04h

Boris i Tomica Ćirović nijesu svjedočili u nastavku suđenja Zoranu L. Boškoviću iz Sutomora optuženom da je sa Andrijevčaninom Sašom Dukićem, u januaru 2004. u Njemačkoj ubio Helmuta Mikolaeka.

Sutkinja podgoričkog Višeg suda Biljana Uskoković kazala je da nema dokaza da su braća Ćirovič primili poziv za suđenje. Nakon što je pročitala presudu iz njemačkog grada Karlsrue, Boškovićev branilac, advokat Marko Radović kazao je da se presuda zasniva na iskazima braće Ćirović:

"Njihov iskaz se razlikuje od odbrane okrivljenog Boškovića, a odbrana će se naknadno izjasniti nakon njihovog saslušanja, ili nakon što budu pročitani njihovi iskazi”.

Prema navodima optužnice Bošković je na podmukao način i iz niskih pobuda ubio Mikolaeka, zajedno sa Dukićem, braćom Dragutinom i Dejanom Jelić i braćom Ćirović.

Specijalno vijeće sutkinje Milenke Žižić u februaru 2010. osudilo je Dukića na 15 godina zatvora, dok je Bošković, koji se tada nalazio u bjekstvu, osuđen na 10 godina zatvora. Njemu je suđenje ponovljeno nakon što je uhapšen.

Bonus video: