Nikšić: U vozilu pronađen kilogram marihuane

"Pretresom su pronađeni tri pakovanja pvc kesa za prepakivanje opojnih droga i digitalna vaga za precizno mjerenje", saopšteno iz Uprave policije
53 pregleda 1 komentar(a)
kanabis, marihuana, Foto: Shutterstock
kanabis, marihuana, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.03.2017. 11:50h

Policija je u Nikšiću uhapsila A.N. (39) iz Nikšića, kod kojeg su pretresom vozila pronašli i oduzeli oko kilogram marihuane koja je, kako se sumnja, bila namijenjena stavljanju u promet.

"Službenici Odsjeka su, preduzimajući aktivnosti na suzbijanju tzv. ulične prodaje droge, došli do operativnih saznanja koja su ukazivala na sumnju da se A.N. bavi nabavkom narkotika i njihovim stavljanjem u promet. Shodno tome, inspektori su posredstvom nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici inicirali izdavanje naredbe za pretres stana i drugih prostorija kao i vozila koje koristi A.N. Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, po pribavljanju naredbe, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, 13. marta izvršili pretres stana i drugih prostorija, kao i putničkog motornog vozila "reno IV", koje koristi A.N. Tom prilikom u putničkom motornom vozilu pronađeno je više pvc kesa sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droge marihuana, ukupne neto mase oko jedan kilogram. Pretresom su takođe pronađeni tri pakovanja pvc kesa za prepakivanje opojnih droga i digitalna vaga za precizno mjerenje", saopšteno je iz Uprave policije.

O ishodu pretresa obaviješten je nadležni tužilac.

A.N. je uhapšen i uz krivičnu prijavu, biće priveden tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pronađena marihuana je izuzeta i upućena Forenzičkom centru radi daljih vještačenja

Bonus video: