Ulama će odgovarati i za napad na tužioca

Tužilac Tomković je nedavno podigao optužnicu protiv Ulame i Podgoričanina Darka Mijovića (27), kao saizvršilaca u krivičnom djelu - teško ubistvo Nemanje Medina
93 pregleda 5 komentar(a)
Vladimir Ulama, Foto: Savo Prelević
Vladimir Ulama, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.03.2017. 06:31h

Protiv Vladimira Ulame (24) u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet, jer je nedavno na saslušanju prijetio višem državnom tužiocu Željku Tomkoviću.

"Vijestima" je u Osnovnom državnom tužilaštvu rečeno da su formirali predmet protiv Ulame zbog krivičnog djela - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Baranin se sumnjiči da je tokom saslušanja prijetio tužiocu Tomkoviću, koji ga je ispitivao zbog optužbi da je ljetos oteo pa usmrtio Nemanju Medina iz Petrovca.

Ulama je tog dana prilikom saslušanja, iskoristio pravo da ne iznosi odbranu, ali se prijetećim tonom obratio tužiocu Tomkoviću.

"Obratio se postupajućem državnom tužiocu i tom prilikom mu uputio riječi - da je sramota što nevin leži u zatvoru i da će mu on zbog toga platiti. Te prijetnje su državnom tužiocu upućene u vezi sa vršenjem tužilačke dužnosti, čime bi izvršio krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", pisalo je u saopštenju Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Tužilaštvo je zbog tih prijetnji dostavilo dokaze - zapisnik Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je tokom izviđaja odlučio da je bilo elemenata za pokretanje novog postupka protiv Ulame.

Tužilac Tomković je nedavno podigao optužnicu protiv Ulame i Podgoričanina Darka Mijovića (27), kao saizvršilaca u krivičnom djelu - teško ubistvo Nemanje Medina.

Cetinjanin Bogdan Milić (35) optužen je za krivično djelo - pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Protiv Ulame i Milića optužnica je podignuta i zbog krivičnog djela "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Optužnica za teško ubistvo Medina uslijedila je nakon što je Tomković dopunio istragu. Tužilac tvrdi da ima dokaze da su Ulama i Mijović 8. jula 2016. ubili Medina, a potom i zapalili njegov "megan" u mjestu Jabukov do.

U dokumentu tužilaštva piše da je Medin rekao porodici da će se naći sa Ulamom i da mu se nakon toga izgubio svaki trag.

Tomković optužuje Baranina i Podgoričanina da su Medina prisiljavali da nešto učini, ne učini ili trpi na svoju štetu i napali kada je odbio to da uradi.

"U trenutku kada oštećeni nije očekivao napad i kada se nije mogao braniti, nanijevši mu tjelesne povrede od kojih je krvario, potom oštećenog stavili u prtljažnik”...

Bonus video: