Crnogorskoj odbojci i sljedeće sezone pet mjesta u Evropi

59 pregleda 0 komentar(a)
Logo OSCG, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Logo OSCG, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 13.03.2017. 23:52h

Iako je pitanje koliko će ih to pravo iskoristiti, posebno imajući u vidu dešavanja u Budvanskoj rivijeri, tek crnogorski odbojkaški klubovi će i naredne sezone imati pravo na pet mjesta u evropskim kupovima, od čega po mjesto u muškoj i ženskoj Ligi šampiona, saopšteno je iz Evropske odbojkaške konfederacije.

Na najnovijoj CEV rang- listi zemalja za takmičenje u evropskim kupovima, koja je napravljena na osnovu rezultata od 2013. do 2015. godine, Crna Gora je u muškoj konkurenciji ostala na 18. mjestu u konkurenciji 56 zemalja, sa 96 bodova.

To znači da će naši muški klubovi sljedeće sezone imati pravo na po jedno mjesto u Ligi šampiona, CEV kupu i Čelendž kupu.

Crna Gora je u ženskoj konkurenciji pala za jedno mjesto u odnosu na lani, i sada je na 32. mjestu, prva u grupi od 25 zemalja bez bodova. Taj plasman našoj zemlji donosi na mjesta u evrokupovima, po jedno u Ligi šampiona i Čelendž kupu.

U konkurenciji odbojkaša, predstavnike u grupnoj fazi Lige šampiona sljedeće sezone imaće Rusija, Italija, Turska, Poljska (po tri tima), Francuska, Belgija, Njemačka i Grčka (po dva), a kod dama Turska, Rusija, Poljska, Azerbejdžan (po tri), Njemačka, Švajcarska, Italija i Francuska (po dva).

Bonus video: