Prostor se pretvorio u jednu cjelinu: Tabu teme, live performans i ples do jutra

"Mnogi su bili oduševljeni činjenicom da smo prostor pretvorili u jednu cjelinu, kako smo cijelu priču povezali i sve profesionalno odradili, te su sve jasno vidjeli i upili"
243 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2017. 19:00h

Prva samostalna izložba fotografkinje Nade Vojinović je otvorena za vikend u Beogradu u prostoru Kvaka 22.

Izložba pod nazivom CORPUS je bila vrlo posjećena za vikend, a autorka kaže da je samo otvaranje proteklo vrlo dobro.

"Cijela organizacija je trajala skoro 2 nedelje i sve se zapravo odvijalo jako brzo. Od potrage za kvalitetnom štamparijom do traženja sponzorstva i osmisljavanja cjelokupnog koncepta. Kvaka 22 je fenomenalan prostor na dva nivoa, gdje se na donjem spratu nalazi ta ogromna galerija u kojem su izloženi radovi a na prvom spratu se nalazi prostor koji daje osjećaj kao da si u sopstvenom domu sa dnevnom sobom, kupatilom, kuhinjicom, i par sobica", priča Vojinović za "Vijesti".

Ona je objasnila da je u sklopu izložbe organizovan i live peformans koji je pratio cjelokupnu priču fotografija, dok su po prostoru bili postavljeni projektori koji su projektovali video sklopljen od fotografija sa izložbe.

Sve je zaokružila muzika koju je puštao Bojan Musulin a.k.a. Neutron, koji stoji iza etikete WAXX TRAX i već skoro deset godina aktivno učestvuje na domaćoj klupskoj sceni doprinoseći kao DJ i kao producent. Njegovi DJ setovi čine karakterističnu sintezu house-a, acida, duba, techna i minimala, uz suptilne eksperimente stvarajući autentični zvuk po kome je poznat.

Vojinović i Musulin sada iaktivno sarađuju na vizuelnom identitetu izdavačke kuće WAXX TRAX, a DJ je za izložbu dizajnirao video na projektorima, kataloge i postere.

Performans je izvela Kristina Petrovic koja je glumom dočaravala najavljenu ideju izložbe: tabu teme o kojima se u modernom svetu stalno govori kao što su preterani narcisoizam i egoizam, usamljenost, depresija, nesigurnost, nezadovoljstvo sopstvenim izgledom kao i konstantno preispitivanje svog postojanja, a koje u većini slučajeva ostavljamo prikrivene za javnost.

"Trema je bila prisutna već od četvrtka jer sam jako željela da sve uspije, da cjelokupnim osmišljenim konceptom jasno prenesem viziju publici. A ja kao veliki samokritičar nisam vjerovala sebi i svojim mogućnostima", objašnjava Vojinović koja ukazuje da se nije nadala tolikom broju posjetilaca uprkos najavam preko društvenih mreža.

Dodaje da je trema nestala kada je čula prve pozitivne kritike i da je tada znala da je uspjela.

"Mnogi su bili oduševljeni činjenicom da smo prostor pretvorili u jednu cjelinu, kako smo cijelu priču povezali i sve profesionalno odradili, te su sve jasno vidjeli i upili. I to je bilo to, ostalo je onda da do kraja večeri, zapravo do jutra, plešemo i uživamo u muzici", ističe Vojinović.

Ona se zahvalila kolektivu iz Kvaka 22, Puleni iz Bara, modelima (Jelena Vojinović, Jovana Vojinović, Anja Polimac, Jelena Čejović i Isidora Šćepanović), Bojanu Musulinu i "roditeljima koji su vjerujući u moj talenat omogućili da moje radove prati odgovarajuća oprema".

Galerija

Bonus video: