Bivši igrači Budvanske rivijere i Budućnosti vodili Novi Pazar do istorijskog uspjeha

Pazarci su u finalu porazili srpskog giganta, Vojvodinu 3:0 (25:22, 27:25, 25:18)
68 pregleda 0 komentar(a)
OK Novi Pazar, Foto: Odbojkaški savez Srbije
OK Novi Pazar, Foto: Odbojkaški savez Srbije
Ažurirano: 13.03.2017. 10:17h

Odbojkaši Jedinstva su prvi put u klupskoj istoriji osvojili Kup Crne Gore, a isti istorijski uspjeh za svoj klub napravili su odbojkaši Novog Pazara, koji su se domogli Kupa Srbije, takođe na domaćem terenu.

Pazarci su u finalu porazili srpskog odbojkaškog giganta, Vojvodinu 3:0 (25:22, 27:25, 25:18).

U uspjehu Novog Pazara učestvovala četvorica igrača koji su nosili dres Budvanske rivijere i Budućnosti, od čega je Hamza Zatrić, kapiten Novog Pazara, bio i crnogorski reprezentativac i učestovao u prvoj šampionskoj titulu Budvana, 2001. godine.

Zatrić je u finalu malo igrao, osvojio je jedan poen, ali je zato briljirao bivši korektor Budvanske rivijere i Budućnosti, Irfan Hamzagić, koji je sa 19 poena bio najbolji u finalu, a proglašen je i za MVP igrača finalnog turnira Kupa.

"Zahvalio bih se navijačima koji su došli da nas podrže. Česitao bih i odbojkašima Vojvodine na sjajnoj partiji, jer njima sigurno nije bilo lako igrati u ovakvoj atmosferi. Svi moji saigrači zaslužuju pohvale, jer smo zajedno stigli do trofeja koji smo priželjkivali cijele sezone. Nagradu je mogao osvojiti bilo ko iz sastava Novog Pazara. Meni će ovo biti podstrek za dalji rad i još bolje partije u plej-ofu", rekao je Hamzagić.

Uspjehu Novog Pazara u finalu je doprinio i bivši primač Budućnosti, Srećko Ristić sa osam poena, dok je dva poena za Pazarce osvojio Luka Šormaz, bivši tehničar Budvanske rivijere.

U ekipi Vojvodine najbolji poenter u finalu je bio Petar Premović sa 13 poena.

Bonus video: