RAFALIMA POKOSILI ŠARANOVIĆA, PA GA "OVJERILI" IZ PIŠTOLJA

Do ubica preko rentakara?

Policija pretražuje rentakar agencije, kako bi došli do imena ubica...
260 pregleda 16 komentar(a)
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Slobodan Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2017. 07:24h

Tačno 15 čaura od dvije vrste oružja policija je pronašla na ulici i trotoaru ispred kuće gdje je u subotu veče ubijen biznismen Slobodan Šaranović (79).

Inspektori vjeruju da su ubice pratile Šaranovića, a potom krenule u napad na njega kada je pješice prešao  ulicu i zakoračio na trotoar kako bi ušao u  zgradu, gdje je živio u naselju Dubovica.

Prvi rafal, najvjerovatnije iz automata, ubice su sasule Šaranoviću u leđa, a kada je pao na trotoar jedan od napadača je izašao i iz blizine pucao u nepomičnog biznismena.

Policija vjeruje da su u automobilu, iznajmljenom u rentakar agenciji, bila najmanje trojica - jedan je bio zadužen za vožnju, drugi je pucao iz automata sa zadnjeg sjedišta, dok je treći izašao sa suvozačevog mjesta i iz pištolja  “ovjerio” Šaranovića.

Da je ubistvo Šaranovića planirano i da su to izveli profesionalci policiji je odmah bilo jasno, jer na mjestu ubistva osim čaura nijesu nađeni drugi tragovi.

“Jasno je da su pratili Šaranovića. Izabrali su trenutak da pucaju na njega kada je bio na samo nekoliko metara od njih”, kazali su u UP.

Slobodan Šaranović ubijen je oko 22 sata kada je nakon što je popodne proveo sa prijateljima u gradu i Rafailovićima odlučio da blindiranim BMW-om, krene kući gdje ga je čekala supruga.

Dok je od Rafailovića vozio ka Dubovici Šaranović je telefonom pozvao suprugu i rekao joj da brzo stiže kući, gdje je ona tog popodneva stigla letom iz Beograda.

“Nisam te ni vidjela. Nisam te dočekala”, vikala je preksinoć žena, kada je istrčala iz zgrade nakon što je čula rafale i ugledala na trotoaru tijelo ubijenog supruga.

Šaranović je automobil, koji je   dobio na poklon od pokojnog brata Branislava, parkirao u uskoj ulici  iza dvospratne zgrade. 

Odatle je pješice krenuo ka stanu, a samo desetak metara dalje sa prednje strane ubice su sasule u njega smrtonosne rafale...

Prema jednoj verziji Šaranović je preksinoć bio sam, a prema drugoj - da je sa njim u trenutku napada bio i prijatelj, koji je nekoliko dana prije toga došao kod njega iz Beograda.

Preko puta mjesta gdje je na trotoaru usmrćen Šaranović nalazi se i manja prodavnica, ali kamere sa te radnje nijesu “uhvatile” ubice jer ne pokrivaju ulicu već samo dio ispred trgovine.

Komšije ubijenog Danilovgrađanina ispričale su juče da se čuo jedan dug rafal, a nakon toga i nekoliko kratkih pucnjeva. 

Oni su ispričali “Vijestima” da im se činilo da se Šaranović nije plašio za svoj život, te da je i nakon izlaska iz spuškog pritvora, gdje je proveo više od tri godine, ponašao slobodno.

“Svuda se slobodno kretao. Često je izlazio iz stana i sam išao automobilom ali i pješice ka gradu. Izgledao je kao da se ne plaši nikog. Znajući da je izašao iz Spuža zbog optužbi za tako teška djela bilo nam je pomalo i čudno njegovo  lagodno ponašanje”, kazale su komšije.

Čaure nađene na mjestu ubistva biće poslate na  vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu, gdje će se tokom analiza utvrditi kojeg su kalibra i iz kojeg oružja isplaljene. 

Neki meci završili su u fasadi zgrade,  a izrešetana je i terasa na prizemlju. Srećom, u trenutku napada u tom stanu nije bilo nikoga. 

Ekipa krim-tehničara iz Danilovgrada i Budve je i juče ujutro uzimala tragove sa mjesta ubistva. Inspektori su tokom dana pretraživali podatke rentakar agencija na primorju, kako bi  došli do imena ubica...

Slobodan Šaranović biće sahranjen danas u 15 časova u selu Ždrebaonik kod Danilovgrada, gdje je u septembru 2009. godine sahranjen i njegov  brat Branislav.

U zatvoru i bolnici bio dobro čuvan

Ubijeni Slobodan Šaranović više od tri godine proveo je u spuškom zatvoru, zbog optužbi da je tokom 2013. godine organizovao i platio ubistvo Nikole Bojovića, ali i Beograđanina Miloša Vidakovića u Budvi. 

Dok se nalazio u Istražnom zatvoru u Spužu Šaranović je imao poseban režim bezbjednosti, jer je Uprava ZIKS-a procijenila da bi mogao biti ugrožen. 

Kako je bio pritvorenik on nije imao pravo na vikende pa zbog toga Uprava ZIKS-a nikada nije ni bila u obavezi da traži od Uprave policije da se uradi procjena njegove bezbjednosti.  U zatvoru je bio sam u sobi, a gotovo uvijek je zbog pojačane bezbjednosti sam  i vođen u šetnje krugom Istražnog dijela zatvora u Spužu. 

Gotovo cijelu posljednju godinu pritvora Šaranović je zbog lošeg zdravlja proveo na liječenju u cetinjskoj bolnici “Danilo I”, gde je imao pojačan nadzor čuvara ZIKS-a, ali i policije. 

Na Cetinju ga je, prema saznanjima “Vijesti”, čuvala policija, a danonoćno su uz njega bila i po trojica stražara zatvora. 

Nakon ubistva Kotoranina Dalibora Đurića iza bedema ZIKS-a, Šaranoviću je prekinuto bolničko liječenje i vraćen je u Spuž. Tadašnja procjena bila je da im je najlakše da ga čuvaju u Istražnom dijelu.

Šaranović znao da je na slobodi kao “glineni golub”...

Prijatelji ubijenog Danilovgrađanina ispričali su da je Slobodan Šaranović znao da je na slobodi kao “glineni golub”, ali da i pored toga nije želio da se krije ili da unajmi privatno obezbjeđenje. 

 “Vijestima” je više sagovornika iz policije kazalo da su oni nakon izlaska iz pritvora, 8. decembra 2016. godine,  posebno nadzirali Šaranovića, te da je patrola često obilazila stan u Dubovici ili je noću stajala na raskrsnici u blizini zgrade. 

Pojačan nadzor Šaranović je imao posebno od Nove godine kada je dva dana ranije  policiji podnio prijavu protiv nepoznatog muškarca, za kojeg je tvrdio da mu je u Budvi na ulici uperio pištolj u glavu, ali da je, navodno,  u posljednjem momentu odlučio da ga ne ubije. 

Još se ne  zna do kojih podataka se došlo u istrazi, niti da li je Uprava policije tražila da ANB uradi procjenu njegove bezbjednosti... 

Više sagovornika “Vijesti” tvrdilo je da preksinoć oko 22 sata, kada je Šaranović likvidiran,  u tom kvartu Budve u blizini Autobuske stanice  nije bilo patrole policije.

Petoro ubijenih u obračunima za posljednja tri mjeseca u Budvi

Za posljednja tri mjeseca u Budvi ubijeno je pet osoba, dok su dvije ranjene što se računa za najkrvaviji  period u  proteklih dvije i po decenije, od kada su započele prve mafijaške likvidacije u prijestonici turizma. 

Krvava serija počela je 7. decembra u bečićkom lokalu „Trofej“ kada su ubijeni Budvanin Đorđe Boreta i slučajno  ljekar Dragan Zečević, a ranjen Budvanin Ivo Stanišić. 

Taj zločin policija je kako tvrdi riješila - uhapšen je srpski  državljanin Miljan Bulatović, koji je sa Bosancem  Vladimirom Šmanjom pružao logistiku  Budvanima Ratku Vušoviću i Vasiliju Rafailoviću, koji su tog dana sa motora pucali iz automatske puške. Početak novog ljeta donio je i novi zločin -  4. januara  ispred lokala „Poco“ dogodilo se dvostruko ubistvo. U međusobnoj razmjeni ubijeni su  Budvanin Miroslav Ćetković i državljanin BiH  Predrag Ilinčić. Novi posao za policiju dogodio se 5. marta  kada je u svom lokalu „Pista“  ranjen Budvanin Zlatko Dragović  (40) nekadašnji načelnik budvanskog urbanizma.  

Preporučujemo za Vas