Medojević: Likvidacija Šaranovica pokazuje nemoć DPS da obezbijedi mir

Medojević navodi da je "rat je ušao u zavrsnu fazu i svaka strana će birati mete koje će nanijeti najveću štetu drugoj strani"
60 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.03.2017. 19:14h

Likvidacija Šaranovica u Budvi je nastavak rata transnacionalnih kartela koji ugrožava bezbjednost građana i države i pokazuje nemoć režima DPS da obezbijedi mir i stabilnost u državi, smatra Nebojša Medojević lider PzP-a i visoki funkcioner DF-a.

"DPS kao političko krilo mafije je strana u sukobu i njihova politika podsticanja mafijaškog rata i svrstavanja na jednu stranu je tragično pogrešna odluka i samo je dovelo do eskalacije sukoba. Specijalni tužilac Katnić se posvetio montiranju optužbi protiv DF-a i političkom progonu najjače opozicione grupacije i ne radi ništa da zaustavi mafijaški rat koji je odnio vec preko 20 žrtava i koji se je smiruje. Jedan kartel ima podršku drzave i službi bezbjednosti , pa ovaj rat ima i političku pozadinu i može eskalirati likvidacijama ljudi visokih političkih profila, kako onih iz vlasti povezanih sa jednim od zaraćenih kartela, tako i opozicionih lidera, novinara i aktivista civilnog sektora", navodi Medojević.

On dodaje da je "rat je ušao u zavrsnu fazu i svaka strana će birati mete koje će nanijeti najveću štetu drugoj strani".

"Zbog srastanja države sa mafijom, teško je povuci jasnu liniju koja razgraničava ova dva svijeta, pa su zbog toga policija, tuzilaštvo i sudstvo nemoćni da spriječe ovaj rat. Mnogi inspektori policije, ANB, tužioci i sudije su na platnom spisku jedne od sukobljenih strana, tako da drzava ne može da stane na put mafiji, niti zaštiti građane. ANB ima sva saznanja o ovim sukobima i zna ko stoji iza ovih likvidacija, ko plaća ubice, ko su ubice, zašto se ubijaju. Imaju čak i najave budućih likvidacija. Ali zbog veza jednog kartela sa vrhom države, ruke su im vezane. Ono što je još gore, korumpirani visoki operativci ANB, bivši i sadašnji, su glavni logisticki dio šverca droge, cigareta i u bliskoj saradnji sa jednim od zaraćenih kartela, pa odmazda drugog kartela može ugroziti stabilnost države", piše u saopštenju Medojevića.

On navodi i da je rješenje krize u političkim promjenama, smjeni DPS i sveoubuhvatnim reformama i "čišćenju službi bezbjednosti, tuzilaštva i sudova od plaćenika mafije".

"U mojim intenzivnim kontaktima sa predatavnicima međunarodne zajednice u kontinuitetu ukazujem na politički uticaj mafije i opasnost da njihovi sukobi mogu deatabilizovati zemlju i dovesti do haosa. Nažalost, DPS je korupcijom i kriminalom razorio institucije drzave i danas je mafija jača od države Crne Gore. DF ima plan da to promjeni", zaključuje Medojević.

Bonus video: