Požar u Bjelišima: Vatra buknula u staroj kući sa otpadom

Iako je kuća u kojoj je izbio požar u gusto naseljenom dijelu Bjeliša, opasnosti po okolne objekte nije bilo
97 pregleda 2 komentar(a)
požar, Bjeliši, Foto: Čitalac reporter
požar, Bjeliši, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 10.03.2017. 18:19h

Barski vatroghasci i dalje su angažovani na gašenju požara u Bjelišima koji je nešto prije 15 sati buknuo u starom stambenom objektu u kojem su deponovane sekundarne sirovine.

Načelnik barske Službe zaštite Velizar Čađenović kazao je "Vijestima“ da je vatra odmah lokalizovana, ali, vatrogasci će ostati na licu mjesta preko cijele noći za svaki slučaj, jer „i dalje tinja ispod naslaga otpada“.

"Zaista mi nije jasno kako neko može da u kući drži ovoliko otpada. Izašli smo na lice mjesta odmah čim smo dobili poziv, oko 14:50, Poslali smo dva vozila, priključilo se ubrzo i treće, a još uvijek se zvanično ne zna uzrok požara", naveo je Čađenović.

Iako je kuća u kojoj je izbio požar u gusto naseljenom dijelu Bjeliša, opasnosti po okolne objekte nije bilo. Čađenović ističe da je bilo „više dima nego vatre“.

"U objektu su bile tri plinske boce koje su naši momci odmah iznijeli, uz dejstvo pjenom. Vatra nije opasna, ali, i dalje tinja pod debelim naslagama smeća i sekundarnih sirovina i zato ćemo jedan tim držati tamo preko cijele noći", zaključio je Čađenović.

Bonus video: