Odbrana traži ukidanje pritvora: Čađenović uhapšen samo zbog intervjua Nikića

"Ne postoji ni trunka osnovanosti sumnje koja se mogla ustanoviti u odnosu na Mihaila Čađenovića...", piše u žalbi koju je Apelacionom sudu predao Čađenovićev branilac, advokat Dražen Medojević.
68 pregleda 21 komentar(a)
Mihailo Čađenović, Foto: Facebook
Mihailo Čađenović, Foto: Facebook
Ažurirano: 10.03.2017. 17:00h

Odbrana Mihaila Čađenovića tražila je od Apelacionog suda da ukine pritvor vozaču funkcionera Demokratskog fronta Andrije Mandića, ističući da je on uhapšen samo zbog intervjua bivšeg srpskog obavještajca Slavka Nikića.

Čađenović je uhapšen 7. februara, a njega i poslanike DF-a tužilaštvo sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije.

Tužioci tvrde da je vozio Podgoričanina Ananija Nikića u Beograd 3. marta prošle godine skupštinskim automobilom koji koristi DF.

"Ne postoji ni trunka osnovanosti sumnje koja se mogla ustanoviti u odnosu na Mihaila Čađenovića, kako u trenutku pokretanja postupka od strane Specijalnog državnog tužilaštva, tako ni u momentu odeđivanja pritvora Mihailu Čađenoviću od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, kao ni sada kada krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici produžava pritvor ovom okrivljenom", piše u žalbi koju je Apelacionom sudu predao Čađenovićev branilac, advokat Dražen Medojević.

Napisao je da je više nego očigledno da je osnov za pokretanje postupka i prilog za određivanje pritvora intervju "izvjesnog Slavka Nikića" koji je dat u jednoj televizijskoj emisiji krajem 2016. godine.

Bonus video: