Interpol Podgorica izručio Hamita Nasirlioglua Sjedinjenim Američkim Državama

"Međunarodna istraga u kojoj je na našoj teritorji lišen slobode H.N. je nastavak uspješne saradnje Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv droge sa DEA i potvrda je profesionalnog i partnerskog odnosa naše policije i ove Agencije u zajedničkoj borbi protiv savremenih oblika međunarodnog kriminala", navode iz policije
275 pregleda 3 komentar(a)
Izručenje, Foto: Shutterstock
Izručenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.03.2017. 13:36h

Službenici podgoričkog NCB Interpola izručili su Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) turskog državljanina Hamita Nasirlioglua (39) koji je osumnjičen za zavjeru i trgovinu narkoticima u SAD-u.

Iz Uprave policije su kazali da se H.N potražuje na osnovu raspisane međunarodne potjernice NCB Interpol Vašington, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična djela zavjera u cilju uvoza narkotika, pokušaj uvoza narkotika i zavjera o posjedovanju vatrenog oružja sa ciljem pravljenja krivičnog prekršaja u vezi sa trgovinom droge.

"Službenici Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv droge su, 09. novembra prošle godine, u saradnji sa službenicima Agencije za suzbijanje droga SAD (DEA), u koordiniranoj i višemjesečnoj akciji pod kodnim nazivom „Pereseus“, u Podgorici lišili slobode H.N", navodi se u saopštenju.

Oni pojašnjavaju da su istog dana na teritoriji Mađarske koordiniranom akcijom uhapšene osobe koje su označene kao saučesnici u vršenju krivičnih dijela sa H.N.

"Međunarodna istraga u kojoj je na našoj teritorji lišen slobode H.N. je nastavak uspješne saradnje Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv droge sa DEA i potvrda je profesionalnog i partnerskog odnosa naše policije i ove Agencije u zajedničkoj borbi protiv savremenih oblika međunarodnog kriminala", navode iz policije.

Oni su kazali da je nakon hapšenja, 09. novembra prošle godine, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici za H.N odredio ekstradicioni pritvor u kojem se on nalazio do ekstradicije.

"Ekstradiciju iz Crne Gore u SAD su realizovali službenici NCB Interpol Podgorica, uz podršku Posebne jedinice policije i Centra bezbjednosti Podgorica", dodaju iz policije.

Bonus video: