Baranin osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

„On je, kako se sumnja, identifikovan kao lice koje je 11. januara u ilegalnom posjedu držalo oružje – pištolj „CZ 99“ koji je bio sakriven u lokalu „Porto fino“ u Baru, a koji je policija sa još jednim pištoljem, marke „Steyr M9-A1“, pronašla tog dana tokom akcije kojom su kontrolisana bezbjednosno – interesantna lica u ovom lokalu – Damir Hodžić, Edmond Mustafa, Dragan Kanjski i maloljetni S.D. iz Bara“
83 pregleda 3 komentar(a)
Pištolj, Foto: Shutterstock
Pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.03.2017. 13:31h

Baranin Damir Hodžić (20) osumnjičen je da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, čime su procesuirane sve četiri bezbjednosno interesantne osobe zbog skrivanja pištolja u jednom barskom lokalu u januaru.

Policija je, na osnovu operativnih mjera i radnji koje su sproveli kao i vještačenja u Forenzičkom centru, državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv D.H. (20) iz Bara, zbog osnovane sumnje da je počinio to krivično djelo.

„On je, kako se sumnja, identifikovan kao lice koje je 11. januara u ilegalnom posjedu držalo oružje – pištolj „CZ 99“ koji je bio sakriven u lokalu „Porto fino“ u Baru, a koji je policija sa još jednim pištoljem, marke „Steyr M9-A1“, pronašla tog dana tokom akcije kojom su kontrolisana bezbjednosno – interesantna lica u ovom lokalu – Damir Hodžić, Edmond Mustafa, Dragan Kanjski i maloljetni S.D. iz Bara“, saopšteno je iz Uprave policije.

Barska policija je prethodno, 9. februara identifikovala još jednu osobu, Edmonda Mustafu (20) iz Bara, protiv kojeg je tog dana nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava, takođe zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, a u vezi sa ilegalnim posjedom pomenutog drugog pištolja, „Steyr M9-A1“.

„Krivična prijava je zbog ilegalnog posjeda tog pištolja istog dana kada je izvedena akcija o lokalu „Porto fino“, 11. januara, podnijeta protiv maloljetnog S.D. (17) koji je tokom izjave koju je dao priznao da je pištolj „Steyr M9-A1“ njegov, ali su mjere i radnje kao i DNK analiza tragova na pištolju uputile na sumnju da je pištolj, osim u posjedu S.D, bio i u posjedu Mustafe“, kaže se u saopštenju.

Krivičnom prijavom koja je podnijeta 11. februara obuhvaćen je i Kanjski, zbog ilegalnog posjeda pištolja „CZ 99“.

Kasnije analize ukazale su na sumnju da je pištolj „CZ 99“, osim u posjedu Kanjskig bio i u posjedu Hodžića.

Barska policija je 11. januara uveče, izvela akciju u kojoj su u ugostiteljskom objektu „Porto fino“ kontrolisali bezbjednosno interesantna lica koja su u tom trenutku tamo boravila – Mustafa, Hodžić, Kanjski i S.D. iz Bara.

„Nakon pronalaska dva pištolja sa municijom, „CZ 99“ cal. 9mm sa dva metka cal. 9 mm i pištolj marke „Steyr M9-A1“ 9x19 Austia cal. 9mm sa obrušenim fabričkim brojem i okvirom u kojem se nalazilo 15 komada metaka cal. 9 mm, a koji su bili sakriveni ispod tapaciranog mjesta za sjedenje u separeu gdje su se nalazila ova lica, uslijedile su konsultacije sa nadležnim tužiocem“, navode iz policije.

Nakon konsultacija slobode su istog dana lišeni Kanjski, zbog sumnje da je ilegalno posjedovao pištolj „CZ 99“ cal. 9mm sa dva metka, i S.D, zbog sumnje da je ilegalno posjedovao pištolj „Steyr M9-A1“ 9x19 Austia cal. 9mm sa 15 metaka.

„Međutim, sprovedene su dalje mjere i radnje, kao i analize ova dva pištolja u Forenzičkom centru među kojima i DNK analiza kojom je utvrđeno povećano prisustvo bioloških tragova Mustafe odnosno koje su ukazale na sumnju da je pištolj „Steyr M9-A1“, osim u posjedu S.D, bio i u posjedu Mustafe“, kaže se u saopštenju.

Daljim mjerama i radnjama i DNK analizom utvrđeno je povećano prisustvo bioloških tragova D.H. na pištolju „CZ 99“.

Rezultat svih aktivnosti su podnijete krivične prijave protiv sva četiri kontrolisana lica, Mustafe, Hodžića, Kanjskog. i S.D, i to protiv S.D. i Mustafe zbog ilegalnog posjeda pištolja „Steyr M9-A1“ i protiv D.K. i D.H. zbog ilegalnog posjeda pištolja „CZ 99“.

„Krivična prijava protiv Mustafe je, 9. februara, nadležnom tužiocu podnijeta u redovnom postupku, budući da se ovo lice već nalazi u ZIKS-u zbog drugog krivičnog djela, takođe krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, kazali su iz policije.

Krivična prijava protiv Hodžića je u četvrtak, nadležnom tužiocu takođe podnijeta u krivičnom postupku.