Podgorica: Oduzeto 30 kg skanka, pištolj, revolver i 165 metaka

"Akcija je realizovana na osnovu operativnih saznanja do kojih su inspektori došli a koja su ukazivala na sumnju da se D.N. u dužem periodu bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge marihuana tipa skank", saopšteno iz policije
243 pregleda 4 komentar(a)
šverc skanka Darko Stanišić, Foto: Uprava policije
šverc skanka Darko Stanišić, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 09.03.2017. 11:58h

Policija je uhapsila Nikšićanina D.N. (38), nastanjenog u Podgorici i oduzela 30 kg skanka, pištolj, revolver i 165 metaka.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su, u sadejstvu sa Specijalnim policijskim odjeljenjem, prekinuli su lanac krijumčarenja skanka. Osumnjičeni D.N. (38) iz Nikšića, je lišen slobode, a policijski službenici su pretresom stana koji je koristio u Podgorici i njegovog vozila pronašli i oduzeli 30 kg skanka (60 većih pakovanja od po pola kilograma) i dva komada vatrenog oružja – pištolj i revolver sa 165 metaka", saopšteno je iz Uprave policije.

Ističu da je akcija realizovana na osnovu operativnih saznanja do kojih su inspektori došli, a koja su ukazivala na sumnju da se D.N. u dužem periodu bavio nabavkom i stavljanjem u promet skanka, koji je nakon nabavke krio u iznajmljenom stanu u Podgorici i vozilu koje je koristio.

"Stoga su policijski službenici inicirali kod nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici izdavanje naredbe za pretres od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici. Po dobijanju naredbe za pretres, policijski službenici su 8. marta izvršili pretres stana koji se nalazi u naselju Tološi u Podgorici kao i pretres vozila "Peugeot 407", podgoričkih registarskih oznaka, koje je koristio osumnjičeni".

Kako se navodi u saopštenju policije, pretresom stana koji je koristio D.N. pronađeni su i oduzeti:

  • veća PVC kesa u kojoj se nalazilo osam većih pakovanja od PVC folije sa sadržinom biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank;
  • pištolj marke "Zastava Para M88", cal. 9 mm, sa 12 komada municije istog kalibra, u ilegalnom posjedu D.N;
  • revolver marke „Smith & Wesson“ 357 Magnum, 53 komada municije cal. 38 specijal i 100 komada municije cal. 22 mm, takođe u ilegalnom posjedu D.N.

Prilikom pretresa vozila pronađeni su i oduzeti:

  • veća torba u kojoj su se nalazila 22 veća pakovanja sa materijom za koju se sumnja da je skank
  • kofer u kojem se nalazilo još 30 većih pakovanja sa sadržinom za koju se sumnja da je u pitanju skank.

"Od D.N. su takođe oduzeti i mobilni telefon i navedeno vozilo koji su, kako se sumnja, korišćeni prilikom vršenja predmetnog krivičnog djela. D.N. je lišen slobode. Uslijedila je kriminalistička obrada na osnovu koje se sumnja da je D.N. skank nabavljao u većim količinama i to 30 kg i više, koji je potom stavljao u nelegalni promet na području Podgorice i šire. Sumnja se da je D.N. u istoj namjeri, dakle radi stavljanja u promet, nabavio skank koji je policija prilikom pretresa pronašla i oduzela. Osumnjičeni D.N. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz policije.

Oduzeti skank, pištolj, revolver i municija, kao i ostali predmeti i tragovi, biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: