Još jedna međunarodna nagrada za Nađu Janković

Kao nagradu za prvo mjesto Nađa Janković je osvojila izuzetno kvalitetnu gitaru grčkog graditelja Koumridisa
2 komentar(a)
Nađa Janković, Foto: Privatna arhiva
Nađa Janković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.03.2017. 09:24h

Nađa Janković, mlada gitaristkinja iz Kotora, osvojila je prvo mjesto na međunarodnom takmičenju klasične gitare u Solunu “4th International Guitar Festival of Thessaloniki“. Takmičenje se sastojalo iz dva kruga predstavljanja i ukupno 25 minuta programa različitih stilova i perioda izvedenog napamet.

Osim takmičenja, festival je obuhvatao koncerte, predavanja, seminare, master klasove, izložbe gitara i muzičke opreme. Na festivalu su učestvovala, držala master klasove i žirirala neka od najvećih imena svjetske gitarističke scene poput profesora Oscar Ghiglia, direktora Mocarteuma Matthiasa Seidela, prof. Eduard Leata, Gabriel Bianco, Fotis Koutsothodoros, Nucio D' Angelo.

Nađa Janković je ostavila sjajan utisak i dobila puno poziva za profesionalnu saradnju, a kao nagradu za prvo mjesto osvojila je izuzetno kvalitetnu gitaru grčkog graditelja Koumridisa.

Mlada Kotoranka je do sada osvojila preko 30 međunarodnih prvih mjesta i prvih nagrada na festivalima i takmičenjima klasične gitare, te bila u učesnik velikog broja seminara i škola gitare u regionu Evropi i Americi.

Bonus video: