Kotor: Žena udarila đaka nogom u glavu?

Brajovići kažu da nijesu zadovoljni reakcijom dvojice policajaca iz Kotora, zbog čega su se obratili njihovim podgoričkim kolegama
460 pregleda 84 komentar(a)
OŠ Njegoš Kotor, Foto: Osnjegos.me
OŠ Njegoš Kotor, Foto: Osnjegos.me
Ažurirano: 09.03.2017. 06:41h

Kotoranka Tomislavka Brajović prijavila je policiji da je u Osnovnoj školi "Njegoš" na nju i njenog 12-godišnjeg sina nasrnula majka drugog učenika M.I. i njena sestra.

Težak incident dogodio se 21. februara ispred kancelarije direktorice škole, kada su se srele majke dvojice dječaka, koji su prije toga u dvorištu škole imali konflikt.

Brajovićeva je "Vijestima" ispričala da je u školu došla sa sinom V.B. (12) kada je na njegovom vratu vidjela crvenilo od ruku.

Tada joj je sin ispričao da je imao konflikt sa dječakom P.G. čija ih je majka nešto kasnije navodno napala u holu škole.

"Ispred kancelarije škole obratila mi se majka tog dječaka: 'Tukli ste mi sina, ubiću vas, gdje ti je drugi sin, zapamtićete me'... Nakon toga ona i njena sestra su mi prišle i naočigled mog djeteta, ali i direktorke i pomoćnice direktora, nastavnice fizičkog vaspitanja i jedne učiteljice zarila nokte i rukama mi stiskale moje ruke. Kada je to moj sin vidio, uplašio se i krenuo da bježi niz stepenište kako bi pozvao policiju. Ta žena je onda krenula za njim, a onda ga sustigla na polovini stepeništa i silovito nogom udarila u sljepočnicu. On je tada pao, a onda ga je dva puta udarila rukama u grudi, a potom i nogom u njegovu potkoljenicu”, ispričala je Brajović.

Kotoranka tvrdi da su to bile scene poput onih iz horor filmova, objasnivši da nije mogla ni da reaguje da zaštiti svog sina, jer ju je sestra M.I. držala rukama...

Incident u holu škole zaustavila je policija, koja je stigla na poziv uprave te obrazovne institucije i napadnute majke...

Tomislavkin suprug Željko Brajović kazao je "Vijestima" da nijesu bili zadovoljni načinom reakcije dvojice policajaca u školi, zbog čega su odlučili da slučaj prijave podgoričkoj policiji.

Tvrdi da su ogrebotine i modrice prvo prijavili Hitnoj pomoći gdje su konstatovali lakše povrede na tijelu dječaka, a potom i do Centra bezbjednosti Podgorica gdje su podnijeli prijavu.

"To smo učinili jer ne vjerujemo nikome u kotorskoj policiji. Iz Podgorice su nas uvjerili da će telegram sa prijavom dostaviti kolegama u Kotoru, ali do sada mi ne znamo šta su uradili povodom toga”, isričala je Kotoranka.

"Vijesti" su tražile i komentar u OŠ "Njegoš", ali niko se danima nije javljao na telefonske brojeve koji su na sajtu škole.

"Godinama nas maltretira i to više nećemo da trpimo"

Porodica Brajović tvrdi da M.I. već dvije i po godine maltretira njihove dvanaestogodišnje blizance, zbog čega su se više puta obraćali UUNICEF-u, SOS telefonu, medijima...

"Ne želimo da više ćutimo, jer na takav način želimo da pomognemo svim majkama i djeci - žrtvama nasiilja da se to ne bi dogodilo više nikome”, kazao je Željko Brajović.

On je naglasio da M.I. slobodno šeta, iako im je, kako tvrdi, prijetila da će "im ubiti djecu"...

"Mi se bojimo za sigurnost i bezbjednost naše djece jer smo siromašni i naša djeca nemaju nikakvu zaštitu. U strahu za život idu u školu - u strahu se vraćaju iz škole", tvrdi Brajović.

Bonus video: