SUĐENJE ZA TEŠKO UBISTVO U POKUŠAJU

Minić u bombaški napad poveo i maloljetnog sina?

“Dok smo prolazili autobilom prema katunu, mimoišli smo se Slavkovim sinom, koji je samo prošao pred nas ne stajući da se pozdravimo i koji je ćutao jer je znao da ćemo mi naletjeti na eksplozivnu napravu”, ispričao je Luka
4 komentar(a)
Bomba, Foto: Shutterstock
Bomba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2019. 22:32h

U podmetanju eksplozivne naprave  u vikendici na  Bjelasici 24. jula prošle godine,  Slavko Minić je imao pomagača- svog maloljetnog M. M. (14).

To je prekjuče  izjavio povrijeđeni Bjelopoljac Luka Vojinović u bjelopoljskom Višem sudu, na početku suđenja Miniću  za - teško ubistvo u pokušaju.

Vojinović i njegov drug Boško Radonjić lakše su povrijeđeni kada su pokušali da uđu u vikendicu, vlasništvo njegovog oca Tomislava Vojinovića i Milana Cerovića.

Bomba, kako se ispostavilo, nije bila namijenjena njima, već Ceroviću koji je navodno  bio u ljubavnoj vezi sa Slavkovom suprugom.

“Dok smo prolazili autobilom prema katunu, mimoišli smo se Slavkovim sinom,  koji je samo prošao pred nas ne stajući da se pozdravimo i koji je ćutao jer je znao da ćemo mi naletjeti na eksplozivnu napravu”, ispričao je Luka.

Rekao je  da je javna tajna u Majstorovini da su oni podmetnuli bombu i da se dječak hvalio po selu govoreći da mu je  “samo žao što bombu vezali žicom, umjesto kanapom”.

Navodno,  dječak je pričao po selu da u vikendicu nisu ušli kroz vrata, već sa suprotne strane  odvaljujući  dvije daske.

Vojinović je kazao da bi odustao od krivičnog gonjenja, samo da je Slavko bio čovjek i da je bar jednom pozvao i rekao: “Slušaj Luka, nije bilo tebi namijenjeno”...

Nakon takve  izjave, Luki se obratio optuženi i rekao: “Slušaj ti Vojinoviću, samo da ti kažem, ja to nisam uradio”.

Optuženi je kazao da nema veze ni sa kakvom bombom, da je bio u dobrim komšijskim odnosima sa  Vojinovićem i Cerovićem, kao i da je tog dana bio u Podgorici.

Ipak, ispričao je da je njegova bivša supruga  bila u emotivnoj vezi sa vlasnikom dijela vikendice Cerovićem i Radomirom Vukovićem, ali da je to saznao tek kasnije, zbog čega se i razveo.

Nakon razvoda njemu je pripalo troje maloljetne djece: “U januaru me je sa zaštićenog broja  na mobilni telefon pozvao nepoznati muškarac i pitao znam li gdje mi je žena, a kasnije je moja supruga dobijala prijeteće poruke od Milana Cerovića, koji je dovodio nju u vezu sa podmetanjem bombe”, ispričao je Minić.

Minić je uhapšen  nakon što je njegovu umiješanost sa podmetanjem eksplozije potvrdilo DNK vještačenje.

Preporučujemo za Vas