VRIJEĐAO PA UDARAO

Incident u Stomatološkoj klinici KCCG: Vikao osoblju, pa tukao tehničara

"Niko od zaposlenih - svjedoka incidenta, nije primijetio vatreno oružje. Radi se o verbalnom i fizičkom napadu”, saopštili iz KC
576 pregleda 75 komentar(a)
Urgentni blok, Foto: Savo Prelević
Urgentni blok, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.03.2017. 19:08h

Težak incident dogodio se u ponedjeljak popodne u Stomatološkoj klinici Kliničkog centra u Podgorici - sin pacijentkinje najprije je vikao, a potom i pesnicom udario tehničara Stefana Zečevića.

Fizički napad na tehničara dogodio se oko 16:40 časova, kada je izvjesni Tomašević došao na Stomatološku kliniku gdje je vrijeđao medicinsko osoblje, a potom i udario medicinskog radnika.

"Vijestima" je iz Kliničkog centra saopšteno da je Tomašević tako počeo da se ponaša jer je bio nezadovoljan nakon što je njegovoj majki pozlilo poslije intervencije maksiofacijalnog hirurga.

"Na osnovu izjava medicinskog osoblja Stomatološke poliklinike i radnika Službe obezbjeđenja, incident je izazvao sin pacijentkinje, kojoj je oko 14 časova zdravstvenu uslugu pružio maksilofacijalni hirurg. Naime, pacijenkinja se nakon intervencije nije osjećala dobro, pa je zbrinuta u Urgentnom centru. Ona je nakon kraće opservacije otpuštena na dalje kućno liječenje. Trenutna slabost pacijenkinje bio je povod njenom sinu da verbalno napadne medicinsko osoblje, a fizički medicinskog tehničara Stomatološke poliklinike", saopštili su iz KC-a.

Veći incident na Stomatološkoj klinici spriječili su radnici Službe obezbjeđenja, koji su pozvali dežurnu službu policije i prijavili napad.

Nakon incidenta, tehničar Zečević je u pratnji policijske patrole prijavio šta se dogodilo na klinici, ali "Vijestima" su u podgoričkoj policiji kazali da još nije podnijeta pisana prijava.

Zečeviću je pomoć zbog udarca u glavu ukazivana u Urgentnom centru, nakon čega je pušten na kućno liječenje.

"Niko od zaposlenih naše ustanove, koji su bili svjedoci incidenta, nije primijetio vatreno oružje. Dakle, radi se o verbalnom i fizičkom napadu bez upotrebe vatrenog oružja. Važno je naglasiti da je ovo prvi incident u Stomatološkoj poliklinici”, saopštili su u KC.

Oni su apelovali na građane ali i na zaposlene da "izbjegavaju svaki vid konflikta i imaju više razumijevanja i senzibiliteta jedni za druge".